Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste sändningen -Alena och Joost Swarte

24 februari 2012

Godbitar från den senaste sändningen -Alena och Joost Swarte

Vi börjar veckans sändning med Kim W Andersson som vi har på besök imorgon lördag kl 13  då han signerar sitt rykande färska album Alena! Detta här en mörk skräckserie gjord av en av sveriges bästa hantverkare när det gäller fantastika. Dessutom är en av de trevligaste serietecknarna vi har så kom och bli charmerad av seriesveriges störste entertainer.

Fantagraphics har äntligen fått ur sig det Joost Swarte-album Is that all there is? som de har pratat om i åratal. Detta är Hergés ligne claire möter vuxenserier när det är som bäst. Det är tyvärr lite tråkigt att konstatera att Fantagraphics krymt formatet så att det är i serietidningsstorlek då Swarte kommer mer till sin rätt i ett större format.

På tal om kul saker som kommer ut, Glitz-2-go samlar Diane Noomins klassiska undergroundserier i en behändig volym. Detta är amerikansk 70-tals feminism när den var som bäst. Avskalat berättas om en olycklig hemmafru äventyr. Riktigt bra serier. Riktigt kul att den här kommer ut.

Vi går från amerikansk feminism till svensk. Juni är Julia Thorells debutbok. Det är en svidande uppgörelse med hippie-erans uppfostringsmetoder och hat mot vuxenserier som är otroligt underhållande att läsa.

En serie som jag tror många har missat är Jay Faerbers Near Death. Den handlar om en yrkesmördare som möter Gud och sedan försöker balansera sina onda handlingar med nya goda. Enkelt koncept men det utförs väldigt bra med en emotionellt handikappad man som försöker bli normal samtidigt som han inte riktigt kan anpassa sig till sina nya känslor och till de upplevelser han har av att göra goda gärningar. Dessutom har det här albumet ett väldigt bra pris. Varmt rekommenderad.

Slutligen har det kommit in en hel del manga bl.a. 20th Century Boys Bk 19 och några yaoi-volymer. Alltl finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar