Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen - GTO är tillbaka

10 februari 2012

Godbitar från senaste leveransen - GTO är tillbaka

En inte allt för stor sändning vars huvudgodbit måste vara att den populära mangan GTO har fått ett nytt liv utanför Tokyopop. Vertical har snällt plockat upp fanan och ger ut den nya serier GTO - 14 days in Shonan som är ytterligare en prequel till huvudserien men till skillnad från Early Years så är den här tecknad efter huvudserien. Kul att någon av de bättre serierna från Tokyopop kommer ut, kan vi nu hoppas på en fortsättning på Beck?

Jag noterar att James Joyce är på tapeten med en "ny" barnbok. Vad sägs om då en bok om James Joyces dotter (och för all del även dottern till Joyce-fanatiker) gjord av Bryan och Mary Talbot. Dotter of her  father's eyes låter lite som en skräckserie men det är det inte så vitt jag förstår utan ett rätt närgånget betraktande av två barns uppväxt i två rätt skilda miljöer.

Kul att se att Fantagraphics ger ut ordentliga Robert Crumb-album igen. Life & Death Fritz the Cat samlar vad som förmodligen är hans mest kända serie (tack vare den tecknade filmen, misstänker jag) i en väldigt trevlig inbunden utgåva.

Jag slutar med att nämna att Torpedo vol 4 har kommit in. Hårdkokt latinamerikansk gangsterserie i mellankrigets USA. Så hårdkokt det kan bli allt tecknat av häxmästaren Jordi Bernet.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen förutom lösnummer då är det kanske bäst att nämna. Berlin 17 kom in. Köp köp köp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar