Staffars Seriers Blog: Veckans fråga på Facebook

28 februari 2012

Veckans fråga på Facebook

Jag har börjat med att börja ställa frågor på vår Facebooksida. Mest för att roa mig men även för att få lite hjälp med vad vi skall göra.

Veckans är självklar med tanke på att förlagen börjat vrida på kranarna igen: vilka svenska seriealbum kommer du att köpa? Jag tror att jag fick med de sju svenska album som kommer ut men jag kan ha missat något så ser du någon ta och lägg till den.

Förra veckans fråga fick rätt intressanta resultat. Jag undrade om vilka seriefestivaler folk hade tänkt besöka i år. Det är tre stycken till antalet Stockholms internationella seriefestival (SPX), Uppsala Comix och Carlstad Comicon. Den största och den som flest hade planerat att delta var givetvis SISF/SPX, det var också den som hade flest kvinnor som sa att de skulle besöka/delta. Över huvudtaget var det den här seriefestival där spridningen åt alla håll var störst. Så det är verkligen en mässa för alla serieintresserad vilket är stort.

Den näst populäraste mässan var Carlstad Comicon vilket jag hoppas innebär att det går framåt för dom. Det var väl lite tunnsåttt med besökare förra året men all vår början bliver svår. Önskar dom all lycka i världen då den delen av Sverige behöver en egen seriefestival och att vi något år kan delta.

Nya för i år Uppsala Comix fick i stort sett bara utställare och serietecknare som sa att de skulle delta. Kan bero på att de inte nått ut med att de existerar men det är en liten varningsklocka. Dessutom var det inga kvinnor som sa att de tänkte besöka mässan vilket får mig att tro att de kommer att attrahera en mer "stereotyp" variant av serieläsare. Då det är i Uppsala söndagen den första april kommer vi att delta.

Så fanns det givetvis folk med laga förfall som inte kommer besöka någon seriefestival i år men vi hoppas på bättring till nästa år.