Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans sändning - Moebius och XII

17 februari 2012

Godbitar från veckans sändning - Moebius och XII

Efter de senaste lite tunna sändningarna känns det kul att ha en vecka med flera titlar att välja mellan. Jag tror dock att jag utropar mjukpärmsutgåvan Jodorowsky & Moebius Madwoman of the Sacred Heart till veckans godbit. När Humanoiderna startade upp sin amerikanska utgivning så var det väldigt osäkert om de skulle släppa mjukpärmsutgåvor av sina album eller om de skulle vara franska och bara ha hårdpärmsutgåvor som de hade första omgången. Det är kul att konstatera att de nu anpassat sig efter den rådande marknaden och inte försökt anpassa marknaden till sig. Läs gärna Simons recension av serien (och inkalen) ifråga.

Pigs var en ny serie som tydligen fått lite uppmärksamhet så de tryckte snabbt upp ett samlingsalbum. Något som jag vanligtvis tycker väldigt bra om men tyvärr så gjorde de en samling på de fyra första numret vilket i mitt tycke är lite för tunnt. Böcker förtjänar att ha en ordentligt rygg då de står med ryggen större delen av sitt liv. Serien är spionthriller med sovande ryska agenter från kuba-krisen(! )som sätts i action igen. Klarar man sig förbi den biten är det en lovande serie som jag vill läsa mer av.

Det känns skönt att konstatera att vi har skaffat en ny lite mer pålitlig leverantör av Cinebook-serier. XII är nu uppe i sitt elfte album och vi får äntligen in dom tätt på släppdatum. Till skillnad från när vi köpte dom från Diamond och fick in dom ibland, typ. Agent X-9 läsare känner väl igen den här serien som nu går att köpa kronologiskt.  Dessutom har de släppt en western-serie av VanHamme som går under det tydliggörande namnet Western. För er som växte upp på Blueberry och som återupptäckt genre i och med Albumförlagets utgivning av Bouncer.

Jasons övertagande av Amerika fortsätter med Athos in America. Den här gången ett färgalbum så Fantagraphics kostar på mer och mer på den norska superstjärnan.

Ni har noterat att Simon Bisley numer tecknar Hellblazer? Hellblazer Phantom Pains är det senaste albumet.

Den "sista" stora amerikanska kvalitetsantologin för litterära serier, Kramers Ergot kommer med sin utgåva. Själv trodde jag att serien var död efter den sjunde jättellika utgåvan.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar