Staffars Seriers Blog: Vi läser - så nära men så långt borta

30 november 2012

Vi läser - så nära men så långt borta

Tidningen Vi läser har gjort ett seriereportage och vi blir omnämnda lite kort. Som alltid är vi väldigt glada när folk vill uppmärksamma oss men (ni kände att det skulle komma va?) texten dom skriver om oss är otroligt fascinerande i sin faktamässighet. Så här skriver dom:
"Bellmansgatan. Utmed serievärldens Madison Avenue - Bellmansgatan - ligger Sveriges mest älskade och kultklassade seriebutik, Staffans serier. Startades på1980-talet av Staffar Moberg, porträtterad som trött igelkott i Rocky"
 Jag måste säga att jag gillar inledningen, betydligt bättre än "Toon Town" som DN utnämnde våra kvarter till och hur kan vi annat än smälta inför "Sveriges mest älskade och kultklassade seriebutik". Det är lite balsam för själen denna ovädersvecka när folk enbart går ut för att de måste.

Efter kommat börjar dock problemen och felaktigheterna med texten. "Staffans Serier" är förmodligen resultatet av en nitisk korrläsare som inte tror på vad det står. Vi har det problemet med folk som tittar på den stora skylt som finns i skyltfönstret. De tror att de läser hela ordet och klarar inte riktigt av att se att det står Staffars och inte Staffans. Sedan gör ju det inte lättare förstås att jag som oftast är här i butiken är Staffan och inte Staffar.

"Startades på 1980-talet av Staffar Moberg" är jättekul att se. Det stämmer väldigt bra, Staffar hade en butik dels i Alvglans butik men också en kort period vid Hornstull innan han flyttade butiken till Bellmansgatan 26A 1988.

Men texten "porträtterad som trött igelkott i Rocky" är ju inte sann. Det är ju jag, Staffan, som är igelkotten längst ned på sidan 71 i det tredje Rocky-albumet. De har stulit min största framträdande som seriefigur. SKANDAL! AVGÅ ALLA OCH DRA IN UPPLAGAN som jag skrev på Facebook när jag fick reda på det. I och för sig kan jag förstå misstaget för illustrationen på Seriewikins uppslagsord om Staffar är från den strippen. Finns väldigt få bilder på Staffar i omlopp för han är en kameraskygg varelse men här kommer en nytagen på mig Staffan, den trötta igelkotten i Rocky.


Staffan inte Staffar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar