Staffars Seriers Blog: Välkommen till Staffars.se 2.0

12 september 2013

Välkommen till Staffars.se 2.0

Välkomna till vår uppgradering av vår webbshop - Staffars 2.0 som vi skämtsamt kallar den. Den har varit på gång länge men blev akut i fredags när vårt dåvarande webhotell fick för sig att strula med oss utan att meddela att de strulade. Nu hoppas vi att vi återfår stabiliteten på webbplatsen och inte minst så är sökningen väldigt mycket snabbare nu.

Vad är ändrat?

Först och främst ett nytt fräscht utseende på vår sajt.

I samband med flytten så har vi uppdaterat motorn i webbshoppen till den senaste versionen. Något som vi borde gjort tidigare. Vi var ett tag inne på att byta motor helt och hållet men kom fram till att det skulle innebära ännu mera jobb än vad det är värt just då.

Metadata. Vi har korrigerat 1000-tals småfel som uppkommit när vi lagt in nya seriealbum. Det gäller allt från att ändra Bk 1 till Bk 01 till stavningen på skapare och förlag.

Vi har varit tvungna att dumpa en bokmodul som vi tidigare använt som gett oss klickbara länkar på författarnamn och de taggar vi lagt upp på albumet. Det saknar jag själv oerhört mycket och


Vad är kvar att göra?
Massor! Det mest akuta känner jag att genomgång av alla språkfiler då våra gamla språkfiler gick inte att använda. Det är ett par 100 sådana så det tar lite tid.

Vi hade behövt göra en massavstängning av gamla produkter som vi inte längre kan få tag på (går inte att göra via adminsidan då vi endast kan göra saker en sku åt gången)

Vi är inte nöjda med ordningen som sökresultaten presenteras i. De behöver filtreras så att ord som finns i titeln kommer före ord som finns i produktbeskrivningen.

Men nu är vi alla fall i gång igen på ett förhoppningsvis stabilt webbhotell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar