Staffars Seriers Blog

26 april 2005

Det skall vara fan att vara serieförläggare

Fantagraphics har just meddelat att de följer upp den mycket framgångsrika Complete Peanuts (Vi fick in bok 3 i senaste leveransen) med nästa stora projekt - the Complete Dennis the Menace och jag kan inte göra annat än skaka på huvudet. Jag kan bara anta att någon av ägarna Gary Groth eller Kim Thompson har mycket nostalgiska minnen av den.

Såvida det inte det finns en stor Dennis the Menace-kult någonstans så kan jag inte förstå varför man skall ge ut "serien" (ja, jag vet att den består till största delen av individuella skämtteckningar men jag är lat idag) komplett. Det här känns som ett "little Orphan Annie"- eller "Complete Jules Feiffer"-projekt. Det kommer tre, fyra böcker och sedan så inser de att det kostar mer än det smakar och lägger tyst ned utgivningen.

Det är dock uppmuntrande att fortsätter att ge ut dagspresserier även om jag hellre skulle ha sett en nyutgivning i bra format av en del av de serier som samlades under 80-talet och i början av 90-talet som Milton Caniffs och Polly & Her Pals. Jag tror att bokhandeln nu är mer mogen för den typen av påkostade utgåvor och det bör ha tillkommit en ny publik för serierna i fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar