Staffars Seriers Blog

03 april 2005

SPX

Spenderade en stor del av söndagen på SPX på kulturhuset, något som var riktigt roligt. Det verkar sig som om arrangemanget börjar sitta i ryggraden på de ansvariga även om jag tycker att de borde fixa andra stolar så att de kunde tjäna in en halvmeter eller så korridorsyta. Finns ingen anledning att sträva efter känslan hos oss på leveransdag.

Det som jag i första hand tog med mig var att det verkar vara en liten våg av självpublicerare på väg i Sverige. Jag plockade upp Mats Källblads nya serietidningar och pratade med ett par andra som skall komma in till butiken vid tillfälle med sina serier. Köpte även det här året in några nya album från det belgiska förlaget Bries. Annars var det stora för mig att jag fick lådorna till Freak Brothers statyetterna signerade av Gilbert Shelton. Har jag tur så hinner jag med att lägga upp dom imorgon här.

Nytt för i år var annars att man instiftat ett pris till nordens bästa fansin något som jag uppskattar väldigt mycket. Fansinskaperiet är en rätt otacksam företeelse och om de kan få uppmärksamhet och uppmuntran så är det bara bra. De var lite hemliga om vad priset var för något men jag hoppas att var pengar. Vi säljer visserligen inte många fansin men det var kul att notera att en av andrapristagarna var Li Österberg med Agnosis som vi har till försäljning och det vinnande fansinet [eller snarare albumet] Glömp 6 från Finland har en av de svenska medverkande lovat att ta med till butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar