Staffars Seriers Blog

04 april 2005

Helgen seriehändelse

Om vi bortser från SPX här i stockholm så var det givetvis premiären av Frank Millers Sin City på vita duken. Den gick direkt in på förstaplasten på den amerikanska biotoppen och enligt Boxofficemojo.com så drog den in 28 miljoner dollar första helgen vilket får ses som fullt godkänt.

Vad jag finner mer intressant är att recensionerna genomgående har varit positiva, även de negativa har blivit imponerade av filmmarkarna. Rotten Tomatoes ger den ett betyg på 78% vilket är mer än godkänt för en film som sysslar så mycket med våld och sex. Till viss del tycker jag att snacket kring filmen påminner lite grann om Pulp Fiction och det kommer bli mycket intressant om detta kommer att bli en av de där filmerna som folk säger till sina polare att "du måste se den här!"

Själv har jag varit i valet och kvalet om huruvida jag skulle se den men efter att ha läst vad Mark Evanier skrev om den och vad Heidi McDonald, två serieskribenter som jag respekterar väldigt mycket, så har jag fattat beslutet att jag skall gå på bio för första gången sedan jag såg de två tornen, när filmen väl dyker upp den i slutet av juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar