Staffars Seriers Blog: Sin City

08 juli 2005

Sin City

Sin City

Vi var ett gäng och såg Sin City i tisdag varmt som tusan trots att det var nio-föreställningen. Jag hade propsat på balkongenen på Rigolletto vilket var både bra och dåligt. Bra för att sikten var utmärkt uselt för att värme stiger uppåt.

Filmen är helt ok och som överföring av serier till film är den väldigt lyckad även om den liksom ursprungsmaterialet har sina svagheter. Främst är diaologen stundtals på högstadienivå vilket i vissa fall får skådespelarna att se ut som fån. [Jag tänker i första hand på Michael Madsen - Bruce Willis scenerna och ett par av Clive Owen - Rosario Dawsons scener]. Visserligen är det bra att vara troget originalet men när ursprunget suger måste man ha modet att skriva om.

Filmen kändes också lite för lång, tre historier var för mycket att ha med speciellt som man försökte återskapa det långsamma berättandet från Noir-filmerna trots att filmberättandet har förändrats sedan dess.

En sak som förvånade mig var hur mycket jag uppskattade Big Fat Kill sekvenserna då jag verkligen avskydde det albumet men bra skådisar döljer svagheterna mycket bra. Skall bli skoj förresten och se om de referar till Sin City i Gilmore Girls. :-)

Med det sagt är det dags att återigen följa Mark Evaniers lag om uppehåll i bloggandet och posta den här bilden:Då jag har semester fram till den 26:e och då hoppar rätt in i orderarbetet vilket gör att normalt bloggande förmodligen återupptas någon gång i början av augusti.

Det är mycket möjligt att Staffar och Björn kommer att skriva något i bloggen men det kommer nog att inskränka sig till att håna mig. Det får dom ity jag är ledig och därmed behöver jag inte vara på jobbet.

1 kommentar: