Staffars Seriers Blog: Urhunden 2005

27 juli 2005

Urhunden 2005

Det visar sig att jag får behålla min status som serieexpert då jag helt korrekt listade ut (gissade?) vilka som skulle få årets urhunden.

Anneli Furmark fick mycket välförtjänt den för Amatörernas Afton medans Marjene Satrapi mycket väntat fick sin för Persepolis 1. DN har en en rätt intressant intervju med Furmark där hon bl.a. talar om varför hon tycker om seriemediet samt att hon sysslar med ett nytt album där hon gör de serier som jag faktiskt efterlyste i min ovan referade post vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Har man ett för serievärlden unikt perspektiv på världen skall man utnyttja det.

Johan Andreasson får dessutom, även det välförtjänt, unghunden, priset för insatser för barn- och ungdomsserier. Jag måste erkänna att jag var rätt skeptiskt till unghunden då jag finner detta är mer av ett önsketänkande pris ("vi vill att det ger ut mer barnserier så vi skapar ett pris trots att det inte har någon inverkan på verkligheten") men i år lyckades de välja ut en värdig vinnare.

Serifrämjandet bjuder dessutom in till fest på kulturhusets takterrass med följande program:
19.00 Mingel, aktiviteter
19.30 Musik: Las Palmas (Simon Gärdenfors och Calle Thörn)
20.00 Utdelning av 2005 års Urhundenplaketter
21.00 Musik: Crypt kickers 5
Musik, mingel, etc.


Ni kan läsa mer om urhunden på serifrämjandets hemsida:
http://www.serieframjandet.se/urhunden/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar