Staffars Seriers Blog: Intressant dag idag

21 oktober 2005

Intressant dag idag

Filmkrönikan hade tydligen reportage igår om Miyazaki och hans nya film Det Levande Slottet vilket gjorde att några av snackisarna dök upp dvs människor som inte har någon annanstans att prata om sitt intresse än med butikspersonal. Det som gör dom lite frustrerande för mig är att de köper ingenting eller väldigt lite men tar upp otroligt mycket uppmärksamhet och tid något som kan bli lite panikartad när man jobbar solo och behöver gå på toaletten.

Apropå toalettbesök så var det tur att jag inte behövde nyttja faciliteterna idag då jag hade kunder från öppningsdags [till och med lite före] till långt efter stängningsdag. Lyckades i alla fall fixa i ordning skylten och sätta ut de nya albumen på sina platser i nyinkommethyllan. Var en rätt diger skörd den här sändningen med Black Hole-samlingen, Complete Peanuts 4 och att vi äntligen fått in ett par av Pantheon-böckerna [Epileptic och Ice Haven] som de riktigt tunga numren.

Det skojigaste var dock att vi hade besök av en argentisk serietecknare som går under artistnamnet Liniers som vanligtvis publiceras i en av de större argentinska dagstidningarna. Han medverkade i jätteprojektet Comix2000 vilket var lite kul att vi hade den inne då det är det enda som nått ut utanför argentinas gränser annars så finns det två böcker publicerade varav en förhoppningsvis skulle publiceras i Spanien snart. Jag letade upp ett par exempel på hans teckningar, dels en plansch gjort till en konstutställning och dels en recension av hans album. Tyvärr behärskar jag inte spanska men om jag jämför med den serie som han medverkade i Comix2000 så ser han ut att mognat som serieskapare och är någon som jag skulle vilja se översatt till ett språk jag behärskade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar