Staffars Seriers Blog: Annorlunda dag idag

22 mars 2006

Annorlunda dag idag

Åkte ut på affärsmässa för första gången någonsin idag vilket var en rätt intressant upplevelse. Vi har ju ställt ut själva på ett antal olika mässor under årens lopp men detta var första gången som jag besökte en mässa som skulle hjälpa mig i jobbet som seriehandlare. Min första upplevelse var hur svårt det var att hålla igen min naturliga instinkt att be försäljare att fyra å fara. Den andra var hur mycket färskt bröd det luktade i mässhallen, då bake-off leverantörer visade upp sina maksiner. Nästa var hur viktigt det var att undvika ögonkontakt med folk i montrarna för att få en chans att ta in vad det är de sysslar med. Därefter hur svårt det var att få kontakt med viss monterpersonal [Positronic jag tittar på er].

Tyvärr hade jag ingen riktig battle plan när jag gick dit utan var där mest för att informera mig så jag hade inte mer mig med än ett par framtida kontakter som förhoppningsvis ni kommer att se resultat av i butiken.

Sedan så var det över till butiken för en fotosession inför en grej i DN På Stan som jag tror kommer att bli en väldigt kul läsning för de flesta [skall publiceras nästa vecka]. Bland annat så är det inte bara foton på mig och Robert utan Martin Kellerman skall även teckna in sina figurer i bilderna. Vad som var riktigt kul var att fotografen undvek alla de standardbilder som fotografer vanligtvis tar hos oss. "Seriehandlare läser serier", "Seriehandlare rättar till bokhylla", "Seriehandlare tittar fram bakom en hög seriealbum".

Och allt detta på min "lediga" dag.

4 kommentarer:

 1. Jobba på en ledig dag. Du är obotbar!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Det är tyvärr verkligheten i en liten butiken. Skall man hinna med allt så får fritiden ryka ibland.

  SvaraRadera
 4. Finns inte riktigt tid till det. SPX nästa helg och Uppcon helgen efter kombinerat med webbshoppen och månadsutskick och order gör att påsken kan inte komma snabbt nog.

  SvaraRadera