Staffars Seriers Blog: Galago byter form

28 mars 2006

Galago byter form

Mats Jonsson postade på Seriefrämjandets forum följande meddelande:

I höst kommer Galago att gå från att vara en tidning till att bli en serieantologi i bokform. I stället för sex hundrasidiga nummer per år kommer vi att ge ut tre tvåhundrasidiga böcker om året, som kommer att betitlas Galago:Konst, Galago:Manga o s v. (Detta innebär inte att dessa tänkta utgåvor bara skulle innehålla konst eller manga, utan det skulle mer likna dagens teman.) Det totala sidantalet på årsbasis blir alltså samma som tidigare.

Galago-boken kommer till formatet att bli något mindre än klassiskt serietidningsformat (d v s betydligt större än idag), och givetvis ha limmad rygg och vara av seriealbumkvalitet vad gäller papper, omslag, tryck och så vidare. Förändringen gör det möjligt att publicera längre serier utan att behöva göra följetong av dem och vi kommer generellt att lägga mer krut på långa, genomarbetade serier...

Bokklubben Klub Galago läggs i och med detta ned och medlemmarna kommer att förvandlas till abonnenter på bokserien. Mer information om detta kommer i Galago 3/2006, som kommer ut i juni och blir den sista Galagon av dagens snitt, komplett med stor utförsäljning av bokklubbslagret. Den första bok-Galagon kommer förhoppningsvis lagom till bokmässan.

Mer info finns i hela meddelandet som jag klippt ned en del.

Det hela låter som en väldigt vettig satsning och för oss på Staffars Serier är det mycket positivt att de lägger ned bokklubben vilket gör att vi kommer att kunna sälja Galago igen.

Så jag kan bara önska lycka till Mats & Co och jag ser fram emot vad ni kommer att åstadkomma.

4 kommentarer:

 1. Tycker ju att Mats kunde skriva något om det på Galagos hemsida också?

  SvaraRadera
 2. Vad jag förstår så har han fått något på handen som kommer att komma i första hand i si så där 18 år så han är väl ursäktad.

  SvaraRadera
 3. Varför kallar Mats mig, en verklig människa, för bögmissfoster på skivan Alla gör ont, fantiserar om att sparka ihjäl mig med stålhättade kängor på grund av min i sammanhanget förmodade sexuella läggning, tillskriver mig en mängd sexuella egenskaper och handlingar osv? Jag beskrivs så etaljerat att jag kan kännas igen av en större grupp av människor. Mats vägrar konsekvent att kommunicera med mig om detta, och censurerar mig så fort han får tillfälle, såvitt jag kan förstå. Sin hemsida har han portat mig från. Om jag blir censurerad här också förvånar det mig inte.

  Daniel Lundgren, f d klasskamrat till Mats Jonsson

  SvaraRadera
 4. Det där är en sak mellan dig och Mats och har ingen plats här.

  Ser jag en post till om det här på min blogg plockar jag bort allt du skrivit.

  SvaraRadera