Staffars Seriers Blog: Galago byter form

28 mars 2006

Galago byter form

Mats Jonsson postade på Seriefrämjandets forum följande meddelande:

I höst kommer Galago att gå från att vara en tidning till att bli en serieantologi i bokform. I stället för sex hundrasidiga nummer per år kommer vi att ge ut tre tvåhundrasidiga böcker om året, som kommer att betitlas Galago:Konst, Galago:Manga o s v. (Detta innebär inte att dessa tänkta utgåvor bara skulle innehålla konst eller manga, utan det skulle mer likna dagens teman.) Det totala sidantalet på årsbasis blir alltså samma som tidigare.

Galago-boken kommer till formatet att bli något mindre än klassiskt serietidningsformat (d v s betydligt större än idag), och givetvis ha limmad rygg och vara av seriealbumkvalitet vad gäller papper, omslag, tryck och så vidare. Förändringen gör det möjligt att publicera längre serier utan att behöva göra följetong av dem och vi kommer generellt att lägga mer krut på långa, genomarbetade serier...

Bokklubben Klub Galago läggs i och med detta ned och medlemmarna kommer att förvandlas till abonnenter på bokserien. Mer information om detta kommer i Galago 3/2006, som kommer ut i juni och blir den sista Galagon av dagens snitt, komplett med stor utförsäljning av bokklubbslagret. Den första bok-Galagon kommer förhoppningsvis lagom till bokmässan.

Mer info finns i hela meddelandet som jag klippt ned en del.

Det hela låter som en väldigt vettig satsning och för oss på Staffars Serier är det mycket positivt att de lägger ned bokklubben vilket gör att vi kommer att kunna sälja Galago igen.

Så jag kan bara önska lycka till Mats & Co och jag ser fram emot vad ni kommer att åstadkomma.