Staffars Seriers Blog: Känns som 90-talet igen

28 oktober 2008

Känns som 90-talet igen

Vad är det med borgerliga regeringar och internationella finanskriser? De har en osedvanlig otur med att pricka in sådana. Magkänslan vi har här i butiken påminner just nu väldigt mycket om den som vi hade då. Kronan flöt som en sten som vi sa då och verkade inte ha någon botten ungefär som nu. Samtidigt så verkar det som den här gången kan kronan helt plötsligt studsa upp igen vilket gör att vi får ha lite is i magen just när det gäller att sätta våra egna växlingskurs.

Vi är dock tyvärr tvingade att höja dollarkursen på nyinkomna serier med 1 kr/$ från och med denna veckas leverans. Det är inte full täckning på den höjningen men vi hoppas/chansar lite på att kursen vänder upp igen.

Dollarkursen gör också att nålsögat för att vi skall köpa in serier minskar lite. Sådant som vi tidigare upplevde hade en 50/50 chans att sälja men som verkade kul måste vi nu vara betydligt säkrare på att sälja. Även våra lagernivåer måste vi se över. Nu utnyttjade vi den låga dollarkursen och är rätt välförsedda med det som vi vill ha i vårt permanenta sortiment men risker är väl att vi blir tvungna att höja priset även på det så småningom men just nu är det fortfarande billiga priser på väldigt mycket i butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar