Staffars Seriers Blog: Februarigenomgången är uppe

19 februari 2010

Februarigenomgången är uppe

Kanske ett par dagar sent men å andra sidan är det en fullmatad genomgång som vi har. Där alla vi tre har medverkat för första gången på väldigt många månader. Och bara för att hälsa Håkan välkommen tillbaka väljer jag ut en av hans texter som månadens smakprov.


S.H.I.E.L.D. #1
Written by Jonathan Hickman
Penciled by Dustin Weaver
Cover by Gerald Parel
Historical Variant by Dustin Weaver
40 PGS./Rated T+ $3.99

Hickman är ytterligare en av Marvels nya, intressanta författare som är på väg upp i världen. För tillfället skriver han en väldigt underhållande Fantastiska Fyran, men innan han kom till Marvel skrev han ett par uppskattade miniserier, The Nightly News och Pax Romana, som Image gav ut. Just Pax Romana, som handlar om vad som händer när Vatikanen skapar en tidsmaskin och försöker sig på att fixa världen genom att åka tillbaka till romarriket med moderna vapen kan nog ses som en föregångar till S.H.I.E.L.D.

Den här gången tar Hickman ytterligare en stor tugga av det galna åpplet och omformar S.H.I.E.L.D. till en hemlig organisation som kämpat för att hålla världen på rätt kurs i hundratals år. Leonardo Da Vinci var en S.H.I.E.L.D.-agent! Det låter som det kan bli hur uselt eller hur bra som helst, men baserat på Hickmans tidigare serier är jag dock löjligt optimistisk.Hela genomgången hittar du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar