Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

11 februari 2010

Godbitar från den senaste leveransen

Det var ett tag sedan nu som jag gjorde en sådan här uppdatering men tyvärr har tiden inte hunnits med och vi har prioriterat att få iväg nyinkommet-mailen och då var något tyvärr tvunget att stryka på foten men nu hoppas jag att det kommer att flyta på i normal takt.

Ni har väl inte missat att vi just nu har en lätta-på-trycket-rea? Flest album reas i butien men även i webbshoppen rear vi en del album.

Vi börjar med ett par svenska album. Svinet av Åsa Grennvall är inte en självbiografisk historia är det kanske bäst att börja med. Albumet handlar om ett antal kvinnor som cirkulerar kring vad som bara kan betecknas som ett svin. Oerhört vackert omslag.

Mara från Ulthar är ett debutalbum från Karl Johnsson. Detta är en fantasyserie som utspelar sig i en av Lovecrafts världar. Jag har inte hunnit läsa det ännu men jag tycker att för bredden i den svenska utgivningen så är det väl värt att stödja detta.

Smile är något som jag ser fram emot att få läsa. Det är en ungdomsroman av tjejen som gjorde Baby-sitters Club som var småtrevlig. Den här skulle vara lite vuxnare i tonen även om handlingen utspelar under en flickas tonårsperiod. Det framgår inte av omslagsbilden men tandställningen är väldigt blank och nästan glittrig i original.

Newave är en samling med massa minicomix eller fansin från 80-talet. Nästan 900 sidor tjock och i ett pocketformat är det en kompakt liten bok som innehåller mycket skoj för den som gillar Fantagraphics-typen av serier.

Jag är oerhört för dagboksserier av olika slag. Tycker det oftast blir rätt sköna små serier speciellt om inte tecknaren tar sig själv på för stort allvar. Lewis Trondheim är en av dom som jag tänker på. Nu kommer tredje albumet med hans Little Nothings. och det kommer nog vara lika underhållande som de tidigare.

Ho Che Andersons väldigt uppskattade Martin Luther King-biografi har fått en deluxe utgåva. King - A Comics Biography Special Edition HC innehåller hela serien och lite extramateiral som inte tidigare har samlats i bokform.Flyttar vi oss från de mer vardagsrealistiska serierna till mer fantastiska så är det oerhört spännande att få se att Jamie Delano återigen har fått skriva ett originalalbum med Hellblazer. Hellblazer Pandemonium är tecknad av Jock som är mest känd från the Losers. Han är ett ypperligt val för att teckna Hellblazer och det ser väldigt trevligt ut.


Madame Xanadu Bk 02 Exodus Noir är tecknat av den gamle hjälen Michael Kaluta så för nostalgiker är detta ett måste.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar