Staffars Seriers Blog: Godbitar från de senaste leveranserna

22 oktober 2010

Godbitar från de senaste leveranserna

Jag har inte hunnit med att skriva någon godbit på länge så här kommer ett axplock från de senaste veckorna. Först ut är vad jag tror kan bli årets storsäljare i hösthandeln. Charles Burns X'ed Out Gn. Som anslaget antyder är det Tintin möter Black Hole som gäller i det här albumet. Dessutom är det första gången som jag kommer att läsa en Burns-historia helt i färg och jag måste tillstå att jag är inte säker på att jag gillar det. Vid en första anblick så känns det som om färgen förtar lite av den underbara stämning som kommer av hans teckningar. Det är helt enkelt lite mindre unikt. Fast jag är hemskt sugen på att komma i gång och börja läsa den.


Även från den här sändningen Vertigo Resurrected #1 som innehåller en Hellblazer-historia av Warren Ellis som tidigare ansågs för kontroversiell när den skrevs så den skulle aldrig ges ut. Den ledde även till att Ellis hoppade av Vertigo och har egentligen inte jobbat där sedan dess. Nu samlas den och några andra skräckhistorier som inte blivit publicerade tidigare i ett tidningsartat återtryck. För Ellis och Hellblazer-fansen.

Det tredje albumet från veckans sändning är Picture This The Near-Sighted Monkey Book av Lynda Barry. En uppföljare kan man säga till What it is! En grafisk explosion är väl lättaste sättet att beskriva det som sker i boken. Älskar du konstnärliga serier eller sammanblandningar mellan andra typer av bildkonst och serier är detta ett album som du inte bör missa.

Tydligen har piloten på Walking Dead läckt ut på nätet i dagarna. Du struntar givetvis i den och köper Walking Dead HC 06 i stället. Då får du veta vad som händer en bra bit efter det som sker i rörliga bilder.

Guerrillas Bk 01  är en kul liten krigsserie som utspelar sig i Vietnams djungel. Vill inte avslöja handlingen för mycket men det kommer en historietvist en bit in som funkar riktigt bra och höjer den här serien väldigt mycket.

En mangaskapare som är sorgligt underrepresenterad när det gäller engelska översättningar är Mitsuru Adachi. Nu kommer äntligen en serie av honom och jag tycker att Viz gör väldigt rätt när de släpper Cross Game Bk 01 som en "wideban" dvs ett extra-tjockt album som motsvarar tre album i ett. Serien behöver lite volym i sig för att få fart men den är som vanligt när det gäller Adachi väldigt trevlig. Rekommenderas.


Jag tyckte det att 7 Psychopaths var rätt underhållande och rätt kul att läsa så tätt inpå I am Legion. Båda rör sig i samma utmarker av ockulta andra världskrigshistorier och gör det bra på var sitt sätt. Tror nog att jag håller 7 Pscyhopaths som något bättre men det har mer att göra med att jag är en större fan av Sean Phillips än jag är av John Cassaday.

Jag tror jag slutar den här lilla genomgången av allt som kommit in under den senaste månaden med Palookaville #20 som jag tycker är den första riktigt lyckade övergången till en boktidning. Det är mycket för att Seth har ett eget perspektiv på livet och har för första gången tillräckligt med utrymme för att ge utrymme för det. Variationen i boktidningen gör också att det känns fylligt vilket är känsla som jag sällan får av boktidningar.

Med de tipsen avklarade, ta gärna och titta igenom hela listan över inkomna seriealbum. Finns en hel del skoj där som jag inte hade utrymme att nämna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar