Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

30 oktober 2010

Godbitar från den senaste leveransen

Veckans höjdpunkt är nog den första boken med XKCD Bk 00Den ytterst populära webbserie. Jag tror att ser fler referenser till den här webbserien än någon annan webstrip vilket är lite coolt eftersom det i stort sett bara är streckgubbar. Fast Randall Munrue skall erkännandet att de berättar historien eller som vi gamlar stötar säger, "En cynicalman för dagens slackers".

Ett album som jag ser mycket fram emot att få läsa är Zabime Sisters av den bortgångne serieskaparen Aristophane. Det är en väldigt fransk teckningsstil och väldigt lös i stilen. Skall jag sätta in det i något sammanhang så hade det här albumet publicerats i Pox när det begav sig.
Vad sägs om lite svensk feministhumor? Nanna Johanssons Mig blir du snart kär i känns som om den passar väldigt bra i hyllan bredvid Liv Strömquist och Sara Granér eller varför inte Nina Hemmingsson. Korta serier och enstaka skämtteckningar fyller i vilket fall albumet.

Faller det inte i smaken så kanske lite klassisk Mad humor gör det. Mad's Greatest artist Sergio Aragones samlar ett urval av den ytterst produktiva humoristen. Jag tror att de skulle kunna göra minst ett 10-volymsset om de bara ville.

Tror det får räcka för idag. Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar