Staffars Seriers Blog: En liten guide till Walking Deads olika utgåvor

03 november 2010

En liten guide till Walking Deads olika utgåvor

Du som gillade TV-serien och som vill läsa serien i sin helhet blir med största sannolikhet lite förvirrad av de olika formaten på böcker som finns just nu. Därför kommer här en liten guide till Walking Dead som tecknad serie. Du hittar det vi har inne just nu i vår egen Walking Dead-kategori i vår webbshopp.

Tidningar
Detta är ursprungspubliceringen av serien och kommer ut en gång i månaden. I skrivande stund har de kommit upp till 78 nummer och den kommer fortfarande ut. Vi erbjuder prenumeration på dessa tidningen som vi dock inte köper in till hyllorna i butiken. Enligt senaste Previews  så skall tidningen ges ut på nytt som veckotidning med start från #1. Även dessa erbjuder vi som prenumeration om man så önskar.

Album
Tidningen samlas sedan 6 nummer åt gången i mjukpärmsutgåvor. Dessa kostar mellan 100 kr (för den första) och 150 kr (för de senaste). Dessa kommer ut ungefär var åttonde till tionde månad. I skrivande stund är de uppe i 12 volymer med den trettonde planerad att dyka upp den 23:e november.

Hard Covers
Dessa samlar 12 nummer åt gången och är i ett litet större format än mjukpärmsutgåvorna (ungefär 2 cm högre). De har även tryckt serien på lite bättre papper. Just nu finns det 6 volymer ute och de kostar från 300 (de första) till 350 kr (de senaste). Bok 6 kom väldigt nyligen och det finns igen i pipelinen.

Compendium
Den här megavolymen samlar 48 nummer på en och samma gång i en behändig mjukpärmsutgåva.

Omnibus
Nämnar jag mest för att den existerar. De samlar 24 nummer åt gången och kostar kring $100-$125 vilket har gjort att vi inte köpt in dom. Dessutom tenderar dessa att sälja slut från förlaget direkt.

Min personliga rekommendation är att du köper är baserad på hur du vill läsa albumen. Vill du bara testa om du tycker om den i serieform är albumutgåvorna det bästa. Du får den första till ett väldigt bra pris och utgiften per bok blir rätt rimlig vilket är bra om man budgetera.

Har du mycket pengar och gillar tjocka böcker är Compendiumet att rekommendera. Du får dock bereda dig på att vänta om du vill ha fler böcker som matchar men samtidigt är det lätt att gå över till albumutgåvorna om du inte vill vänta.

Hard Cover-utgåvan är prestigeböckerna. De ser väldigt bra ut i bokhyllan och är en uppsnoffsad version av albumen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar