Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

08 november 2010

Godbitar från den senaste leveransen

How to Understand Israel
 250 kr
Med tanke på de senaste veckornas kontroverser kring serier och Israel så är det rätt kul att kunna rekommendera två bra böcker i ämnet. Först ut är den helt nya How to Understand Israel in 60 Days or Less. Det är en självbiografisk serie av Sarah Glidden som åker på en sk Birthright resa till Israel. Huvudsyftet är att förstå själva konflikten inte minst varför Israel gör så många saker som är svåra att förstå. Under resans gång konfronteras hon av Israels positiva självbild och verkligheten bortom medias uppmärksamhet och det är en väldigt omtumlande erfarenhet för henne. Jag uppskattar väldigt mycket att hon framställer sig själv som rätt påfrestande för gruppen och att hon läst in sig på ämnet. En personlig favorit är hennes beskrivning av Masada-delen av resan där hon letat fram den romerska ursprungstexten och kontrasterar det mot den historia som guiderna berättar.

Footnotes in Gaza SC
230 kr
Den andra är mjukpärmsutgåvan av Joe Saccos Footnotes in Gaza. Här är anslaget ett helt annat. Sacco gör en journalistisk resa in i Gaza för att förstå konflikten från det hållet. Han väver dessutom in ett historiskt perspektiv i historien. Tillsammans ger de här två böckerna en rätt intressant bild av det som sker just nu och de passar alldeles utmärkt att läsa efter varandra.

Bent 230 kr
Om vi lämnar storpolitiken därhän och bara vill titta på surrealistiska, absurda bilder är Dave Coopers Bent något för dig. Konstbok vars omslag säger väldigt mycket om innehållet.

GL Agent Orange
150 kr
För de av er som vill ha lite lättare underhållning så passar nog Green Lantern Agent Orange alldeles utmärkt. Bra space opera med stora insatser på spel och som leder upp till Blackest Knight.

Slutligen så har några  fanfavoriter kommit med nästa volym i sin serie som BPRD Bk 14 King of Fear, The Boys Bk 07 The Innocents samt ett par av mina favoritmangor Bakuman Bk 02Hikaru No Go Bk 21 samt Twin Spica Bk 04.

Allt finns inlagt i shoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar