Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans sändning

12 november 2010

Godbitar från veckans sändning


Mouse Guard -
Legends of the Guard
200 kr

En rätt liten men naggande god sändning den här veckan. Det jag tror de flesta är nyfikna på är  Mouse Guard Legends of the Guard. Detta är inte den tredje boken i historien utan snarare en sidohistoria där David Petersen låtit andra serieskapare berätta korta historier och han själv har gjort ramhistorien. Det är med andra ord en varierad kompott historier och teckningsstilar som vi får och det är rätt kul att se världen befolkas lite mer.

Two generals 250 kr
Den bok som jag föll rätt hårt för var Two Generals av Scott Chantler. Det är en biografi över hans farfar som var kanadensisk officer under D Day fast inte i de legandariska första vågen utan i andra vågen de som kom efter det att stränderna var tagna. Boken följer farfadern från det att han skrev in sig i armen, över träningen i Storbriattanien till dess att tyska armén var tvingats på flykt mot Tyskland. Mycket återhållsamt berättat bok som blev väldigt lyckad tycker jag.

Sweeter Side 180 kr
Sweeter side of R Crumb är en konstbok i stil med Crumb Sketchbooks som samlar de lite snällare bilder som han har gjort. Det är stadsvyer från Frankrike, porträtt och ett par serier med dottern Sophie och lite annat smått och gott.

North 40 200 kr
North 40 är en Cthuluinspirerad skräckhistoria satt i en amerikansk småstad. Historien är av typen ungdomar väcker gammal ondska genom oförstund och okunskap. Skaparna hanterar det hela riktigt bra tycker jag och jag gillar inte minst att de flesta av figurerna hanterar situationen med en avslappnad naturligt som får allt att funka väldigt bra.

Tunes a Graphic history
250 kr
Är du musikintresserad kanske Tunes Graphic History Of Rock N Roll är något för dig. Artiklar om band och musiker varvas med serier om banden eller utifrån en låttext. Varierande serieskapare från mellaneuropa står för serier där Menu nog är den som är mest känd.

Pang 200 kr
En serie som verkade oerhört kul när vi tittade igenom Previews var Pang Wandering Shaolin Monk. Det var något med hur figuren var tecknad som pekade på talang och att serien skulle vara unik. Jag har inte gett mig på den ännu men jag ser fram emot att få göra det.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppens nyinkommet-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar