Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

23 november 2010

Godbitar från den senaste leveransen

Walking Dead Bk 13
150 kr
En smått försenad nyhetslista till viss del beroende på att jag ville vänta in releasen på Walking Dead Bk 13 som släpps i dag tisdagen den 23/11. Denna ytterst framgångsrika Zombieserie har börjat som TV-serie på en av kvalitetskanalerna i USA vilket har gjort att vi märkt ett ännu större intresse för serien. I dag hörde jag en ung kille utanför butiken som upphetsat noterade att vi hade serien i fråga. Har du inte läst serien och gillar mörka dystopier samt inte har något emot zombie-genren är detta serien för dig.

Castle Waiting Bk 2
300 kr
Min egna personliga favorit den här sändingen är dock Castle Waiting Bk 2 av Linda Medley en underbar sagoinspierad fantasyserie som utspelar sig i Törnrosas slott. Jag har inte ord för hur mycket jag tycker om den här serien som är som en rosendoft i seriefloran. Dessutom är albumen jättetjocka och fantastiskt fint designade i hårda pärmar  och papper som ser ut som de är nysprättade. Mina högsta, varmaste rekommendationer.

Grandville Mon Amour
200 kr
En annan favoritserie som kom in med sitt andra album den här veckan kommer från Brian Talbot. Grandeville Mon Amour fortsätter i samma stil som den första med en Beatrix Potter möter klassiska fransk-belgiska seirer mix som jag tycker är rätt oemotståndlig. Gillar du sånt skall du kolla runt bland bifigurerna efter kända seriefigurer. På något sätt tror jag att om du gillade Blacksad kan det här vara något att titta på. Inte lika hårdkokt som den serien men väl en polisserie i fabeldjursstil.

Littlest Pirate King
170 kr
En mycket positiv överaskning var The Littlest Pirate King som var en väldigt trevlig version av en klassisk fransk barnserie. Adaptionen är gjord av David B på ett för mig oväntat lekfullt sätt. Det var något i tonen och balansgången mellan de döda piraterna på flygande holländaren och det lilla levande barnet som träffade rätt.

Little Prince 200 kr
Som en tillfällighet kom en annan adaption av en fransk barnbok från ett annat förlag med en annan uppburen fransk serieskapare. Joann Sfar adapterade Little Prince av Antoine de Saint-Exupery. Jag hade inte riktigt lika varma känslor kring den här boken som littlest pirate king men den är kompetent gjord så jag tror att det är ursprungsversionen som jag inte uppskattar.

Spirou 50 65 kr
Ett par svenska album är väl värda att nämna dessutom. Spirou 50 Zarkonnerna anfaller är det första albumet från det officiella skaparteamet Fabien Vehlmann & Yoann. Det hela ser ut som en ok uppdatering av Spirou-serien, betydligt bättre än närmast föregående skaparna.

Stockholmsnatt 175 kr
Slutligen så vill jag nämna det tredje andra-albumet i den här sändningen, Stockholmsnatt. Det första albumet var en oväntad hit för oss även om jag kände till att den gick i SVD. Skall bli intressant och se om de lyckas följa upp succén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar