Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

08 februari 2011

Godbitar från den senaste leveransen


I USA får du numera sina sändningar en dag tidigare än normalt på tisdagar för att sätta ut på hyllorna på onsdagen. Detta innebär tydligen en enorm revolution som lett till stora förändringar hos vår distributör som numer behöver än mer tid på sig för att utföra saker. För vår del så verkar vi numera få våra en dag sent så allt negativt och ingenting av det positiva. Förutom då att vi fick en hel del bra serier den här veckan.

Jag tror nog att jag utnämner Scenes From An Impending Marriage Hc som mitt favoritalbum den här veckan. Detta är en serie korta glimtar av förberedelserna kring Adrian (Optic Nerve) Tomines bröllop. Historierna är gulliga minst sagt och tecknad i en betydligt lösare stil än vi är vana att se från Tomine. Det är dessutom lite kul att läsa något om några andra än de deprimerade hipsters som vanligtvis förekommer i hans serier.

Ett annat mycket bra album den här leveransen är Ivy av Sarah Oleksyk från Oni Press. Ämnet är väl inte riktigt nytt, tonåring som inte trivs och rymmer hemifrån men det behandlas på ett bra sätt och med en finkänslighet som överraskade mig mycket positivt. Det är dessutom väldigt trevligt med ett berättande som inte skriver vad som händer på näsan på folk utan låter det som händer framträda genom det som karaktärerna gör och inte minst ansiktsreaktionerna på det som händer. Dessutom så tecknar Oleksyk otroligt trevligt, hennes känns väldigt klassiskt ordentliga bakgrunder, bra proptioner och fin balans mellan svart och vitt. Det känns otroligt tråkigt att konstatera att hennes stil inte längre är standard i serievärlden.

På tal om klassisk tecknarstil så kom det in ett seriealbum från Milo Manara den här veckan, Pandora Eyes. Jag skall villigt erkänna att jag inte har tittat i det ännu (det är inplastat) men jag misstänker att det innehåller det man förväntar sig från Manara vid den här tidpunkten.

Ett spännande album som jag inte hunnit läsa ännu är Evolution Story Of Life On Earth Hc av Jay Hosler och Cannon-bröderna. Hosler gjorde själv den mycket trevliga Clan Apis om ett bis liv och är en mycket uppskattad lärare/föreläsare så jag har stora förhoppningar att detta kommer att vara ett väldigt bra tillskott till seriealbumen om vetenskap.

Vietnamerica är ett självbiografiskt verk av GB Tran om livet som andra genrationens Vietnam-flykting i USA. Tran själv är fullblodsamerikan och hans egna tankar kring kriget är filterade via Hollywood men farföräldrarna går bort får han en anledning att fördjupa sig i familjens historia. Omslaget är lite rörigt måste jag erkänna och  jag hade samma erfarenhet av innehållet när jag bläddrade i det också men när jag testläste några sidor funkade teckningarna mycket bra. Jag blev även indragen i historien och detta är definitivt något som jag skall läsa.

Lite mer spacat är Daytripper Tp av Fabio Moon och Gabriel Ba. Här pratar vi mer SF inspirerad av Grant Morrisson snarare än vardagsrealism. Otroligt vackert tecknat och lite udda en brasilianare i huvudrollen. Det ser man inte varje dag.

Slutligen så har vi fått in den väldigt populära Blade Of The Immortal 23:e bok Scarlet Swords

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppens nyinkommetsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar