Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

21 februari 2011

Godbitar från den senaste leveransen

Ytterst liten sändningen den här veckan men allt i den är jätteintressanta album som jag hade skrivit om annars också. Vi tar väl det hela i alfabetisk ordning för en gångs skull. Bayou var förmodligen den bästa serie som kom ut ur DCs Zuda-projekt. Miljön är New Orleans-träskmarker på 30-talet med allt vad det innebär av Voodoo och förtryck. Huvudpersonen är en svart liten flicka som kommer in en annan värld vilket inte låter så originellt men miljön och den inte alltför använda svarta världen gör detta unikt. Jag ser oerhört fram emot att få läsa Bk 02.


Brian Wood är en av få författare som håller uppe Vertigo just nu. Nu kommer Dmz Bk 09 M.I.A. som om ni missat den är en SF-historia om ett USA i inbördeskrig med Brooklyn som demilitariserad zon där en journalist kommer in för att berätta om livet men blir indragen i konflikten. Mycket trevlig serie som jag rekommenderar.

För en himla massa år sedan gick Carla Speed över till att göra webbserier istället för serietidningar. Hon skulle följa Girl Genius-modellen med regelbundet utkommande album Nu dröjde tills nu för att Finder Bk 01 Voice skulle komma in. Iofs så gjorde hon ett par böcker åt ett bokförlag under tiden men ändå. Läste ett uttalande om att hon tack vare erfarenheten från bokvärlden växt oerhört mycket som författare vilket gör att jag är oerhört nyfiken på vad hon nu har åstadkommit.

 Jag läste första numret (eller kapitlet om man vill tänka så) av Morning Glories Vol 01 For A Better Future Tp och det fastnade jag rätt hårt på. Serien har en egen, unik värld som funkar logiskt och inte minst yttre hot som skrämmer en inre ordning vilket förvånande nog är alltför ovanligt i dagens serievärld. Skall bli oerhört kul att läsa resten.

 Plane Story Tp är en semiebiografisk historia om att bli vuxen och saskaffa sig tecknarjobb i 70-talets New York. Det hela ser rätt skoj ut måste jag säga.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppens nyinkommet-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar