Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

20 maj 2011

Godbitar från den senaste leveransen

Verkar spännande
Det amerikanska seriealbum som jag tror blir årets största snackis i serievärlden, Chester Browns Paying for it, dök upp den här veckan. I den utvecklar Brown sina åsikter om varför han anser att prostitution skall vara legalt och dessutom skriver han om varje möte han har haft med prostituerade. Jag har bara bläddrat i den men det känns som en modig och kontroversiell bok som jag ser mycket fram emot att få läsa. Hans tidigare självbiografiska böcker har alltid känts väldigt ärliga och han har aldrig tvekat att visa sig själv i dålig dager, så även om en del av hans argumentation kommer att vara tillrättalagd så kommer den att vara läsvärd.

Hårdkokt historia
Top Shelf släpper en hårdkokt gangsterhistoria i Liar's Kiss, något som trogna läsare vet är en av mina svagheter när det gäller serier. Här är det de klassiska elementet som gäller d.v.s. sjaskig privatdeckare, vacker kvinnlig klient, uppkäftig medarbetare samt jobbiga poliser. Inte helt originellt men det har funkat tidigare så varför inte nu. Teckningarna hade nog mått bra av lite mer svärta eller färg för att man skulle hänga med i berättandet. Känns lite rörigt. Är du en fan av deckarserier är detta något att titta på.

Udda seriealbum
Pinocchio av signaturen Winshluss var en oväntad men trevlig bekantskap. Serierna påminner en del om Jim Woodrings Frank även om det här rör sig om en robotpinocchio snarare än grismonster. Mörk, svart humor kryddar groteskerier och är definitivt något som är värt en titt för er som vill ha något lite udda att läsa.

Kul återkomst
En av mina favoritserier återvänder! Courtney Crumrin Tales #2 League of Ordinary Gentlemen är visserligen en spinoff – den handlar alltså inte om fröken Crumrin – men det är oerhört välkommet att Ted Naifeh återigen gör egna serier efter några böcker där han har illustrerat ungdomsförfattares romaner.

Don Rosa utgiven i
USA igen
Slutligen så har Boom börjat med en kronologisk utgivning av Don Rosas samlade verk. Walt Disney Treasury Donald Duck Bk 1 är den första och det kommer bli intressant att se hur många album som kommer att komma ut. Vi får hoppas att de går bra.

Vi kommer ha en SPX-special om sommarens svenska serieutgivning i början av nästa vecka. Vi behöver bara veta vad saker och ting kostar först innan vi kan lägga ut dom.

Som alltid så är allt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar