Staffars Seriers Blog: Guldkorn från den senaste leveransen uppstår igen

12 maj 2011

Guldkorn från den senaste leveransen uppstår igen

På grund överhopning med arbete så har serietipsen varit frånvarande den senaste tiden. Vi hänger skamset med huvudet och ber om ursäkt för det. För er som vill ta del av det som kommit in så har vi lagt in vecka 16-18 på den här sidan och vecka 11-15 på denna sidan. Förhoppningsvis hinner vi med att uppdatera varje vecka igen nu och framöver (eller åtminstone fram till Uppcon).

Tyvärr var det här var en rätt mager vecka för nya amerikanska serier. Vi har visserligen en massa nya spännande serier från SPX11 som förhoppningsvis dyker upp i shoppen snart, men vi väntar på att få prisuppgifter från förlagen. Så fort det sker kan vi göra en ny uppdatering. Eller så väntar vi kanske till nästa veckouppdatering. Vi får se...

Gjord av en dansk
Om man skall se något positivt med att det inte kommit in särskilt mycket nytt är att möjligheten att lyfta fram lite udda serier som man chansat på när man väljer i katalogen. The Devil's Concubine är av dansken Palle Schmidt och utgiven på IDW vilket bådar gott. Det är dessutom en hårdkokt deckare vilket är en av mina svagheter när det gäller serier. Teckningsstilen påminner om Rizzos i 100 Bullets vilket är rätt kul att se. Jag ser fram emot att få läsa den.

Serieklassiker
Den här veckan passar vi även på att plocka fram lite seriehistoria; Deadman Bk1 innehåller serier av den gamla hjälten Neal Adams (som för övrigt dykt upp i Dark Horse Present med något som lovar gott, även om vi får se om det håller hela vägen). Deadman är historien om Boston Brand, en man som är död men inte gått vidare, något som gör att han kan hoppa in i andra personers kroppar och ställa saker till rätta. När den här serien ursprungligen gavs ut i slutet av 60-talet så var det något av det mest vuxna som fanns att få tag på i serieform. Den är även en del av grunden till vår tids Vertigo-serier och – skulle jag tro – en inspirationskälla för Alan Moore när det begav sig.

Realistisk SF-historia
Slutligen vill jag lyfta fram en av mina favoritmangor för tillfället, Twin Spica, som nu kommer med sitt sjunde album, som enligt uppgift skall rita om kartan för det som skall hända. Riktigt bra manga om ungdomar som vill bli astronauter. Den känns lite mer verklighetsbaserad (sin historia till trots) än mycket annan manga om ungdomar. Känslorna och problemen känns allmänmänskliga och tagna på allvar i stället för att vara ett glättigt äventyr.

Som alltid finns hela listan inlagd i shoppen. Samt även på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar