Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

13 augusti 2011

Godbitar från den senaste leveransen

Skräcknummer
Vi börjar med en tidning som kom in under min semester men som vi inte kunnat nämna förrän nu. Det hett efterlängtade Utopi Magasin #2 har skräcktema det här numret (och ingen text från mig den här gången). En kul återkomst i det här numret är Kim W Anderssons Love Hurts.

Staffan gillar!
Jag gillade Dark Rain A New Orleans Story väldigt mycket när den kom förra året och nu kommer den i den prisvärd mjukpärmsutgåva. Det är en deckare som utspelar sig i efterföljden av Katarina-katastrofen och har en viss samhällskritik i sig men som inte är plakataktig.Kul webbserie
Den mycket populära (i den här butiken i alla fall, Gunnerkrig Court  kommer med sitt tredje album. Mer av samma och det är gott nog i detta fall.

Från min semester så har jag valt att plocka fram följande godbitar med både nya och återkommande favoriter.

Tidsresa
Tank Tankuro är ett av de där projekten som jag är jätteglad över att se fullbordade. En klassisk manga innan andra världskriget där man kan se drag av det som är populärt än i dag. Skoj.

Max Jordan på svenska
Gil Jordan, Private Detective Murder by High Tide HC är det tredje albumet (fast första på engelska) i serien som i Sverige publicerades under namnet Ett fall för Max Jordan. Oerhört kul att se att Fantagraphics breddar sin franska utgivning med den här typen av serier. Insåg hur mycket jag saknat att det kommer den här typen av fransk-belgiska serier när jag bläddrade i den. Hoppas det kommer mer snart.

Samurajaction
Usagi Yojimbo 25 Fox Hunt innehåller kortare historier med samurajkaninen. Lite kul att Usagi inte har huvudrollen i alla avsnitt. Samma höga klass som den alltid har hållit.

Bra serie
Incognito Bk 2 Bad Influences fortsätter den mycket trevliga serien av Ed Brubaker & Sean Phillips. Jag är mycket svag för den här typen av vuxna superhjälteserier där man tar de vanliga äventyren och berättar det ur ett annat perspektiv där mycket av det som vanligen tas för givet ges en annan dimension. Om man dessutom anpassar berättandet så att det känns mer som en deckarhistoria men med superhjältar faller jag direkt.

Swinging London
Slutligen så vill jag nämna en serie som jag vet att många har väntat på väldigt länge. League of Extraordinary Gentlemen Century #2: 1969 är det andra numret i äventyret som utspeglar sig under 1900-talet. Den här gången är det swinging London som gäller (med ett gästspel av punken). Är du London-fil är detta något att plocka upp bara för att hitta alla referenser till brittisk popkultur.

Utöver detta har det kommit in  en del manga och vi har fyllt på i webbshoppen med en del Tokyopop-album som vi inte hade inne tidigare så jobbar du på att fylla en samling så ta en titt så har du kanske tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar