Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

27 augusti 2011

Godbitar från den senaste leveransen

Deckarnostalgi
Dark Horse nostalgiutgivning fortsätter med EC-konkurrenter. Blackjacked & Pistol Whipped Crime Does Not Pay Primer samlar serier som publicerades ungefär samtidigt som de mer kända kollegorna och fick inte riktigt samma genomslag. Jag måste säga att Dark Horse marknadsföring kring den här boken är lite lustig "Crime Does Not Pay editor Bob Wood brutally murdered his girlfriend and was later murdered himself!" är en väldigt bizarr fras att använda för att få folk att köpa albumet. Men gillar du EC-serier som crime suspense stories är detta något att titta på.

Love & Rockets
Esperanza är den senaste albumet från Jaime Hernandez penna. Det är givetvis de fortsätta äventyren med Maggie och Hopey som gäller, naturligtvis. De är äldre nu men Hopey är fångad i sin vanliga tonårsattityd men får mindre utlopp för det och Maggie fortsätter runt som hon brukar. Allt är som vanligt och berättat underbart vackert.

Upptäck Israel
Jag blev väldigt förtjust i Sarah Gliddens How To Understand Israel In 60 Days Or Less när den först kom ut i hårdpärm. Amerikansk jude reser till Israel på bjudresa för att upptäcka sina rötter. Hon åker dit med en agenda av att inte blir förförd utan kräva svar på hur israel behandlar palestinier men när hon väl kommer dit blir allt väldigt komplicerat vilket hon skildrar väldigt öppenhjärtligt. Se den lite som ett komplement till Joe Saccos Palestine.

Kung Fu fighting!
Det har gjorts en hel del försök till att överföra Kung fu-filmer till serier och det allra flesta har misslyckats oftast pga av dåliga tecknare och dåligt berättande. Därför är det väldigt kul att kunna konstatera att Infinite Kung Fu verkar få det mesta rätt. Teckningarna ser bra ut och actionsekvenserna flyter väldigt bra. Serien ser överhuvud taget väldigt kul ut.

Tarzan?
Humanoiderna har kommit i gång med sin albumutgiving i USA igen. John Lord är det senaste albumet ifrån och det är en Tarzan-variant med med en blond kvinna som Tarzan givetvis med "liknande" icke-klädsel. Det är ju ett franskt album gud bevars. Har du saknat franska mainstream-serier av slaget som Horst fyllde ut Epix med så är detta något att ta en titt på.

Udda talang
Sonny Liew är en unik serietalang vars My faith in Frankie är en av mina stora favoriter. Malinky Robot Coll Stories & Other Bits är en samling av kortare historier som han gjort åt diverse förlag. Skall man jämföra honom med någon serietecknare så ligger nog Sam Kieth och hans senare Maxxperiod närmast till hands.

Undervattenäventyr
Ian Churchills Marineman A Matter Of Life & Depth har något som jag saknar väldigt mycket på sistone. Det finns nämligen en känsla av fantastiskt äventyr i albumet som är oerhört smittande. Visserligen känns det som en refuserad pitch på Aquaman men det gör inget. Tror att serien blev starkare av att stå på egna ben snarare än att vara del av DC-fältet.

Homina homina
Vi slutar med en riktig serieklassiker, Milton Caniffs Male Call. Detta är den perfekta komplementet till Willie & Joe. När bassarna skrattat färdigt åt serien som humoristiskt beskrev deras vardag så vände de sig till Male Call som humoristiskt beskrev deras drömvärld. Där en välsvarvad brud kallade dom generaler och såg till att officerarna kom till korta.

Allt annat som kom in finns som vanligt inlagt i shoppen inklusive sådant som inte får sin egen text som Complete Peanuts Box 1979-1982

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar