Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

22 augusti 2011

Godbitar från den senaste leveransen

Gammalt blir som nytt
Vi börjar veckans genomgång med två svenska album som upphetsar folk av olika anledningar. Jan Stenmark är väl numer att betrakta som en institution när det gäller svensk bildhumor. Nya boken Allting igen samlar de två tidigare böckerna "Ut och in genom dörrar och fönster" samt "Känslan man har" som båda kom ut kring millenieskiftet.

Cowgirls gets the girl
Karolina Bångs Cowgirls är däremot queer-erotika i westernmiljö. Eller det är väl mer än så. Praktiska sextips varvas med romantiska kärlekshistorier i en glad blandning.

X-Men vs Vampyrer
Vad sägs om lite X-Men? X-Men Curse of the Mutants innebar att man återigen startade upp en tidning med namnet X-Men. Dessutom plockade man up en gammal tråd om Vampyrer som infekterade mutanter. Dessutom är en av mina småfavoriter bland X-männen, Jubilee, en av huvudrollsinnehavarna så det är lite kul.

Hundserie
Grant Morrison och Frank Quitelys mästerverk WE 3 får en inbunden deluxe utgåva med extra sidor och annat skoj. Ni som inte har läst den här serien ännu har ett äventyr  framför er. Det är hundar med vetenskapliga krafter på rymmen från det labaratorie som avlat fram dom som det handlar om men den innehåller mer än så. Jag kan inte rekommendera den här serien varmt nog.

Standardserier
Alex Toth är en klassisk serietecknare som är känd inte bara för sitt vackra berättande utan även för sina handtextade och mycket informativa brev. Han har dock alltid varit lite av en "tecknarnas tecknare" som haft få stora populära serier att hänga upp sitt fantastiska serieberättande i. Nu samlar Fantagraphics en svit serier som han tecknade åt Standard Comics i början av 50-talet i Alex Toth Setting the Standard och det är inget annat än en kulturgärning.

Rolig självbiografi
Jag är oerhört svag för Lewis Trondheims självbiografiska serier och Little Nothings 4 gör mig inte besviken. Trondheim har en förmåga att se det absurda i vardagen och inte minst driva med sig själv på ett väldigt attraktivt sätt.

Nystart
Slutligen så har BPRD startat om med en ny undertitel och en ny etta på ryggen. B.P.R.D Hell On Earth Bk 01 New World är det nya otympliga namnet på albumserien.

Vi har som vanligt lagt in allt i webbshoppen så det är bara att skynda fynda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar