Staffars Seriers Blog: Bottomfeeder

19 juni 2007

Bottomfeeder

Jag hade en kund inne i går som fick mig att häpna lite. Killen köpte tre stycken Galagotidningar vilket var trevligt men sedan hade vi den här konversationen:

    - Har ni en katalog?

- Nej men vi jobbar med en nätkatalog som förhoppningsvis är klar efter sommaren.

     - Det hjälper mig inte då jag behöver ha en nu då jag har ett tillgodokvitto på [Utländsk nätbutik] som går ut snart?

- Då har jag verkligen ingen katalog att förse dig med.
Jag förutsätter att en hel del av de kunder som jag rekommenderar olika serier med väljer att köpa dom någon annanstans och det är en del av verkligheten men de har i alla fall hyfs att inte slänga det faktumet i mitt ansikte. Att köpa 3 rea-tidningar, titta runt och hitta massa serier som man är intresserad av och sedan be om tips om vad de skall köpa i andra butiker tycker jag är lite väl fräckt.

4 kommentarer:

 1. Ska nog inte kommentera hur man ens kan tänka på att använda ett utländskt tillgodokvitto "nånstans ifrån" i en svensk affär. Ok om MÖJLIGTVIS samma kedja...

  Staffan, vet du om ni får in Newtype innan Midsommar?

  SvaraRadera
 2. Fräckt! Men du kan ju trösta dig med att personen i fråga förmodligen inte förstår bättre... Glad midsommar på dig i din lilla butik (som jag fortfarande inte tagit mig i kragen att besöka än. Jag skyller på att jag jobbar jämt, vilket ju iåförsej är trevligt :) MEN! Efter semestern kikar jag in! Jag lovar.)

  :)

  SvaraRadera
 3. @Anonym (fast jag kan gissa vem du är egentligen) Nej ingen Newtype den här veckan den borde dock dyka upp nästa vecka.

  @Vanja Glad Midsommar på dig själv. Ingen fara med besöket och kul att du har mycket jobb. Det förtjänar du.

  SvaraRadera
 4. Inte meningen att vara anonym ;)
  Glömmer ibland att sätta dit namnet. Å litet extra knapptryckningar för att göra mig mer "synlig" ;-)

  SvaraRadera