Staffars Seriers Blog: Med solen försvann kunderna

26 juli 2007

Med solen försvann kunderna

Märkligt fenomen det här att vi vill gå och bada hellre än att gå och köpa serier när det är varmt. Nåja, fick möjlighet till att komma ikapp med mailen även om jag inte skall klaga. En kund berättade för mig att han brukar ha över 2000 mail när han kom tillbaka från semestern så illa var det inte här utan Staffar och Håkan hade tagit hand om det mesta men det var ändå en del som måste gå igenom. Valde att vänta med att gå igenom försäljningen som varit tills dess att jag kan koncentrera mig fullt ut på den mycket tack vare att re-orderfönstret stängt för veckan så jag har fram till tisdag på mig att ordna det. Försäljningen ser inte hemskt ut även det inte når upp till tidigare års juliförsäljning men tiderna förändras och därmed även kundvanorna.

Ett av de skojigare mailen var från en tidskrift som ville ha tips på nya svenska förmågor att utveckla deras seriesida med. Det var inte helt lätt då deras önskemål innebär att man jobbat på en viss typ av företag och de flesta serietecknare som jag känner har inte arbetat särskilt mycket. Vi får se vad det blir av det men förhoppningsvis leder det till att jag lyckats förmedla jobb till någon vars serier jag tycker om.

Dagens mest efterfrågade vara blev givetvis ett som inte finns i tryck (Asterix och La Traviata) och mina försök att sälja på kunderna den engelska översättningen eller samlingsvolymen där den ingår misslyckades kapitalt.

Vi får hoppas att det är gråmulet imorgon. Klassisk svensk sommar ger bäst försäljning. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar