Staffars Seriers Blog: Comiquiz

10 oktober 2007

Comiquiz

Det är dags för Comiquiz i kväll och jag börjar känna lite tävlingslust. För er som inte känner till det så är det frågan om en nordisk frågesportstävland, lite av nordisk mästerskap i seriekunskap fast gjorda av fans för fans. Tävlingen brukar vanligtvis vinna av seriefrämjandet Skåne som har ett stort och tydligen väldigt bra struktuerat sätt att svara på frågorna. Under flera år såg jag till att ha ett lag i tävlingen och vi brukade hamna på en hedrande andra- och tredjeplats vilket var rätt frustrerande fast vi brukade trösta oss med att vi åtminstone hälften så många medlemmar i vårt lag gentemot skåningarnas.

2002 så tog vi vårt ansvar och arrangerade själva tävlingen vilket var en rätt kul upplevelse men väldigt jobbig. Jag vill hävda att vi gjorde den bästa tävlingen på många år. Tävlingen var både svår, skoj och med ett par nyskapande frågor men framför allt så täckte vi upp det mesta i serieväg och gjorde det i stort sett alla frågor. Det vi inte tänkte på var att kolla upp tiden så det var lite snålt tilltaget så lag med många deltagare gynnades fast samtidigt gjorde det att letande efter fakta på nätet minskade i betydelse. Just det sista har gjort att jag undvikit att delta den senaste åren. För mig är tävlingen som bäst när det är en ren kunskapstävlingen inte vem som har flest datorer.

För er som vill se hur tävlingen ser ut och testa era seriekunskaper så har jag lagt upp tävlingen på vår hemsida i pdf-format. De frågor som jag gillade bäst själv var givetvis de som jag hade ensamt anvar för. Tipskupongen och framför allt ko-frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar