Staffars Seriers Blog: Hemma från Comiquiz

10 oktober 2007

Hemma från Comiquiz

Lyckades ta mig hem i god tid. Vi orkade inte vänta in svaren utan förväntar oss de via epost imorgon bitti. Jag måste säga att jag på det stora hela är mycket nöjd med årets tävling. Frågorna var väldigt tydliga och lämnar lite rum för diskussioner om det var se eller så, mycket bildfrågor vilket är bra för det minskar googlandets betydelse. Det var förvånandsvärt få frågor i förhållande till tid. Trots det var det tre-fyra frågor som vi sparkade oss därbak på för att vi inte lyckades placera. Kul att se så många från mitt gamla lag var med samt nya personer. Arbetshästen nummer var Ola Hellsten som är ett under av seriekunskap, nästan 2000-talets Göran Ribe (som också ingick i laget).

Skall jag föra någon negativ kritik mot årets upplaga så är det att urvalet av serier var rätt begränsat. Det ingick nästan ingen manga, modernt, konstserier eller nordiska serier i urvalet. Bra urval av klassiska dagspresserier dock. Det är vid sådana här tillfällen som det märks hur bred seriesmak man egentligen har.

Personligen är jag nöjd med att fixa ett par kluriga bildsvar, mindre nöjd med att jag nog ledde folk fel vid ett par tillfällen. Jag uppskattade också gruppens lösning med att svara Carl Barks på allt som vi inte visste när det gällde Disney-citat. Kul var det och oerhört skönt att inte ha något annat ansvar än att dyka upp och ha kul.

För er som vill kolla upp tävlingen så finns frågorna i pdf-format åtminstone temporärt här och facit finns här. Jag får skriva ut resultatet när jag fått det i min hand.

1 kommentar:

  1. Det är vid sådana här tillfällen man sätter på Queen... Ingen annan music och ingen annan grupp passar faktiskt till just sådana här morgnar... :-D

    "We are the chanmpions..."

    SvaraRadera