Staffars Seriers Blog: Sista mangatidningen läggs ned

19 oktober 2007

Sista mangatidningen läggs ned

Dark Horse kommer att lägga ned Blade of the Immortal-tidningen i och med #131. Därmed försvinner den sista mangatidningen med bara en serie i och kvar finns liksom i Sverige två antologier (Shonen Jump och Shoujo Beat). Innan Tokyopop-revolutionen satte fart på mangautgivningen så publicerades manga först i serietidningar och sedan i album men nu är det helt borta. Jag kan inte säga att jag är förvånad utan snarare har jag undrat varför de valt att vänta så länge. Inte för att jag klagar egentligen vi har ett antal kunder som valde att köpa just Blade of the Immortal i tidningsform just för att få teckningarna i större format.

Jag måste dock säga att jag störs oerhört mycket av den intervju som Dark Horse-redaktören ger Ic2v2.com. Framför allt är det implikationen att Studio Proteus tidigare arbete med att få de amerikanska albumen att ha hela delhistorier i albumen snarare än ett visst antal sidor är sämre än att slavisk följa de japanska albumen. Min erfarenhet är att det är betydligt lättare och framför allt ger förlagen en kraftig good will när de klarar av att tänka själv.

Däremot känns det skönt att de kommer att kunderna inte kommer att behöva köpa dubbelt utan övergången från tidning till album kommer att ske mellan bok 19 och bok 20. Det tänkte de på åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar