Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

20 januari 2009

Godbitar från senaste leveransen

Från väldigt sena leveranser till en tidig. Skönt att det hela är på väg att normalisera sig lite. Nu väntar vi bara på att det skall komma in lite större sändningar. Inte för att det inte finns skojiga serier i den här sändningen.

För att kapitalisera lite på Läderlappens död så släpper DC ett album med tidigare serier där han dör, Batman The Strange Deaths Of Batman. Frågan är om det är bra att tala om att han kommer tillbaka, det ger lite mindre tyngd åt själva eventet men samtidigt så är ju frågan om de kunnat undergräva den historia de berättat ännu mer.

Complete Aranzi Hour är en bizarr manga som jag rekommenderar att de som uppskattar Fantagraphics- och Galagoserier tar en titt på.

På tal om manga så är Maximum Ride Bk 01 en av de få pseudomangar som vi tagit in. Tidigare har den gått i Yen Magazine och var en riktigt trevlig bekanskap där. Ser väldigt japansk ut i stilen.

NBMs utgåvor av lite udda europeiska serier fortsätter med Miss Dont Touch Me Gn. En historia om flicka som hamnar på bordell i början av 1900-talet. Det är inte så mycket sex i historien som man kan misstänka utan mer av ett kriminaldrama. Mycket trevligt tecknat dessutom.

Ytterligare en matlagningsmanga har sett dagens ljus. Oishinbo Bk 01 Japanese Cuisine är en serie som går igenom grunderna inom japansk matlagning utifrån en historia om att skapa den ultimata japanska menyn. Lite seriösare version av Yakitake Japan kan man kanske uttrycka det hela.

Slutligen så vill jag nämna Tokyo Days Bangkok Nights Tp som innehåller Seth Fishers Vertigo Pop Tokyo som var otroligt läckert illustererat. Så synd att han dog ung.

Som vanligt hittar du listan över nyinkommet på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar