Staffars Seriers Blog: Önskningar för 2009

19 januari 2009

Önskningar för 2009

Dags för årets upplaga av önskningar och förväntningar. Det är tredje året (2007, 2008 uppföljning här) som jag försökt formulera något typ av lös plan och förväntningar för det kommande året.

Det här önskar jag se hända under 2009:
* Den svenska vågen utomlands fortsätter
* Att det kommer ut ett par blockbusters inom de litterära serierna
* Att försäljningen vänder uppåt
* Att Joakim Pirinen tar plats i svenska akademin
* Att vi får ett år med bra promenadväder
* Att förändringarna på den amerikanska marknaden inte blir katastrofala (mer om det senare)
* Slut på mega-eventens tid, åter till att bra serier säljer
* Återkomst av Vertigo-serien
* Hjälp överlever året och inte minst fortsätter utvecklingen mot en egen profil


Det här förväntar jag mig skall hända under 2009:
*Att vi blir klara med webbshoppen (snart dessutom)
* Den ekonomiska krisen slår hårt mot serievärlden där bl.a. ett antal småförlag kommer att sluta ge ut serier och ett antal seriebutiker slå igen
* Ett par spektakulära konkurser från ingenstans inom den vanliga bokhandeln/bokförlagen
* En ny svensk serieskapare kommer att etablera sig i de svenska medvetandet
* Watchmen blir en stor framgång på vita duken men på grund av uppgörelsen mellan Fox och Warner så stoppas alla ev uppföljare


Jag vill liksom förra året passa och utmana både kollegor i branschen och andra seriebloggare. Jag vill höra vad: Mikke på Komika, Johannes på Galago, Seriehyllan, Stef Gaines, Junkkultur, Geekporr, Fredrik Strömberg, Ted på Digital Comics, Weltklasse Serier, Lisa Medin, Draken och Flodhästen, Simon Säger mfl. tror om nästa år. Jag är rätt säker på att jag glömt någon eller några seriebloggare så skicka gärna följande utmaning vidare.

Skriv upp era drömmar och mardrömmar för 2009 utifrån de bitar av serievärlden som ni är intresserad av och meddela mig så att jag kan följa upp och sammanställa. Lite grupparbete i seriebloggosfären helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. Jag kommer nog inte göra någon önskelista för året, men jag har startat en mangablogg på svenska nu om du är intresserad: http://mangalasaren.blogspot.com Jag har tröttnat på att skriva på engelska. /My

    SvaraRadera
  2. Det är ok, skall slänga upp en länk till dig lite mer ordentligt. Är ett par andra bloggar jag vill skriva om också.

    SvaraRadera