Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

09 juni 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Energin tog slut efter Lincon vilket gjorde att arbetet med att få in förra veckans levarans drog ut på tiden. Dessutom kom förra veckans leverans sent på fredagen vilket försenade allt ytterligare. Därför är detta en blandning av två veckors serier. För att göra det lätt och enkelt så blir det inga omslagsbilder den här gången.

Coraline är bioaktuell just nu och passade nog kommer den billiga mjukpärmsutgåvan av serieadaptionen av den gamla serieförfattaren Neil Gaimans bok ut just nu.

You'll Never Know Bk 01 A Good and Decent Man av Carol Tyler är en biografi över hennes far och ett försök att förstå vad andra världskriget gjorde med honom. Jag är väl inte riktigt bekväm med formatet som kan väl beskrivas som ett ett kvadratiskt Tintin-album så får ni en uppfattning om att det är lite otympligt. Teckningarna kommer till sin rätt och det är hårda pärmar men jag hade föredragit ett lite mindre format.

Den amerikanska utgåvan av Mumin kom med sitt fjärde album.

Det var länge sedan vi plockade in något nytt Dredd-material men den här kunde vi inte motstå. Judge Dredd Complete Heavy Metal Dredd Gn samlar Dredd som gått i Heavy Metal skrivna att det gamla hederliga Dredd-paret Alan Grant och John Wagner samt tecknade av Simon Bisley.

Optic Nerve 32 Stories Complete Mini-Comics Box Set är en samling av Adrianes Tomines fansin som han gjorde innan han fick börja göra serier åt Drawn & Quarterly. En mycket snygg box som samlar alla tidningarna. Rätt coolt att de gör en sådan produkt faktiskt.

Jag har i efterhand upptäckt Milestone-universumet som jag först ignorerade pga det kom alldeles för många nya superhjälteuniversum just då. Static var deras motsvarighet till Spider-Man och en lyckad sådan. Static Shock Bk 1 Rebirth of Cool samlar den första minserien och den inte fullt så lyckade andra miniserien men det är skoj läsning.

Grant Morrisons nya egna Batmanserie, Batman & Robin kommer med sitt första nummer som innefattar en ny person i Batman-dräkten och en ny Robin. Morrison i full frihet och inte tyngd av massa kommitéskrivande är alltid läsvärd och det tror jag att det kommer vara i den här titeln.

Jeffrey Brown har rönt stora framgångar med Fumlig inte bara här i butiken utan rent allmänt i Sverige verkar det som. För de av er som köpt det och vill läsa mer så rekommenderar jag att ni tar en titt på Funny Misshapen Body som är hans senaste allbum. På ytan känns det lite som en parodi på en självbiografiska serier, ensam serietecknande nörd som inte får några flickor går på konstskola och lär sig festa. Det funkar dock på grund av Browns enormt bra öga för det roliga i situationen och på den uppbrutna kronologi som han har i berättelsen..

John Stanley är en stor favorit hos Staffar, speciellt Little Lulu och det är kul att Drawn & Quarterly tar upp manteln och publicerar hans serier på nytt i ett oerhört trevligt format. Först ut är Melvin Monster där man har tagit och försökt komma nära originalets färger och papper och lyckats väldigt bra med det. Det ser oerhört kul ut och jag får stor läslust bara av att skumma igenom det hela.

Mangafavoriter som kommit in med nästa del innefattar bl.a. Battle Angel Alita- Last Order Bk 11, Real Bk 4, Pluto Bk 3, Oishinbo Bk 3, Vagabond Bk 29 samt Vagabond VizBig Ed 3.

Saker vi har fått in på nytt som varit slut en längre tid är Locas av Jaime Hernandez, A Drifting Life av Yoshihiro Tatsumi.

Plus en massa Yaoi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar