Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

30 juni 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Nu är jag tillbaka efter en veckas semester på Island och midsommarfirande. Semester verkar även våra leverantörer ha haft då den här sändningen borde ha kommit i förra veckan men nu är den här med Previews och allt. Prenumerantutskick kommer att ske med början i morgon och under hela veckan

Det här är en mangavecka och jag är oerhört glad över att äntligen kunna ha ett vettigt lager av Urasawas Pluto och inte minst 20th Century Boys. Den sistnämnda fick vi sparka på distributören för att de över huvudtaget skulle leverara tvåan. Vi är lite sura på dom just nu, minst sagt. En annan manga serie som vi fick in nya volymen på är Gantz som jag tycker är riktigt skoj. Påminner väldigt mycket om de mangor som Dark Horse gav ut på tidigt 90-tal innan boomen. Dessutom ordentligt action som verkar ha någon form av historia bakom vilket man inte alltid är så bortskämd ut.

En manga som ser rätt bizarr och rätt cool ut är Detroit Metal City som jag måste ta en närmare titt på. På ytan påminner den mig om Bastard! men verkar vara, öhm, lite mer vansinnig.

En serie som är ett stort "guilty pleasure" hos mig är Empowered av Adam Warren. Smått oanständig humorserie i superhjältemiljö som både driver med och älskar genren.

I den här sändningen har vi även fått in Seths nya album George Sprott som skall vara en serie likt Wimbledon Green men till skillnad från den senare så är Sprott i ett gigantiskt format. Ser oerhört kul ut och Green var ett litet guldkorn.

Det senaste Jasonalbumet från Fantagrahics, Low Moon har kommit in och den här gången är det inte bara tjockt och i färg. Det är också inbundet.

Slutligen så skall Jim Lee- och inte minst Frank Miller-fansen få sitt med mjukpärmsutgåvan av All Star Batman & Robin.

Allt finns inlagt i webbshoppen och på nyinkommet-sidan.