Staffars Seriers Blog: 5 snabba med Mikke Schirén

03 juni 2009

5 snabba med Mikke Schirén

Jag gjorde den här intervjun i samband med att vi la in alla Komikas seriealbum i mitten av mars så det är snarare 5 långsamma frågor.

1) Hur var Komikas 2008?

Komikas 2008 var mest ett samlande av krafter inför 2009 och 2010. Vilket gör att det är väldigt mycket på gång under framöver. Men vi hann med att ge ut ett flertal böcker under 2008 ändå, och fick förlagets första riktigt stora försäljningsframgång med Hergés Äventyr, det var lite omtumlande.

2) Vilka album är på gång under våren?

Under våren kommer debutanten Karl Johansson med "Mara", en barn- och ungdomsserie i fantasystil med inspiration från HP Lovecraft, David Liljemark med skämtpocketen "Äppelkindat bus", "Det stora onda" av David B. (Epileptic på svenska - till slut!). "Mia 2: Queen of Karate" av Maria Widén (fd. Fredriksson ) och Malin Billers efterlängtade serieroman "Om någon vrålar i skogen". Samt en ny tidning som kommer lagom till spx.(Kackarlacka heter den/Staffan)

UPPDATERING: Från Mikke i kommentarerna:
Mara kommer i augusti. Det stora onda" kommer i november. "Mia 2: Queen of Karate" kommer i augusti och "Om någon vrålar i skogen" kommer i september. Space Dog av Hendrik Dorgathen kom i dagarna.
3) Du har många järn i elden med Komika, Komika magasin och Forum för sekvenskonst. Är det inte risk att du bränner ut dig?
Jag har mycket mer järn i elden än så... Komika och det övriga är än så länge bara en hobbyverksamhet.... utbrändhet står alltid och lurar runt hörnet och man vill mycket.

4) När kommer nästa Donjon-album? Jag tror det är den albumserie från Komika som är mest efterfrågad.

Om allt går som det ska bli det två Donjon-album under hösten, sedan ska det rulla på i rask takt efter det.

5) Vilken är det senaste albumet som gav dig en riktig seriekick?
Jag får kickar så ofta (jag är livrädd att jag en vacker dag inte kommer att få det längre, men det är då det)... men Slow Storm av Danica Novgorodoff är nog den största senaste kicken.

1 kommentar:

  1. Det tog sin tid - så planeringen för förlaget har ändrats en del :-)

    Mara kommer i augusti. Det stora onda" kommer i november. "Mia 2: Queen of Karate" kommer i augusti och "Om någon vrålar i skogen" kommer i september.

    Space Dog av Hendrik Dorgathen kom i dagarna.

    SvaraRadera