Staffars Seriers Blog: Serier på Island

27 juni 2009

Serier på Island

Jag var på Island veckan innan midsommar och gjorde en hel del av det som man måste dvs åkte runt och tittade på vatten som kokade i det fria, vatten som stormade ned i det fria samt Snorre Sturlassons hot tub. Passade även på att titta runt lite efter serier. Det jag kunde konstatera var att det är ingen rik seriekultur som finns på Island. De enda serier som jag såg översatta till isländska var Disney som fanns lite var stans. Det fanns två stora bokhandlare i stan. En lite mer turistig som faktiskt hade en hylla med ett rätt ok utbud av amerikanska serier. Det märktes att det jobbade någon med en lite mer utvecklad smak där. I den andra klassiska bokhandeln hittade jag inte några serier alls men gudars vad jag blev kär i den. Önskar jag kunde hitta en sådan bokhandel i Stockholm, 5 våningar stort och med ett varierat utbud som verkligen inbjöd till läsning och inte minst botanisering.

Reykjavik har också en egen seriebutik Nexus Entertainment (ligger på Hverfisgata 103 för de av er som skall dit) som jag givetvis passade på att besöka. Jag blev mycket imponerad av den här butiken som var snygg, välsorterad och högteknologisk. Tyvärr fanns inte tiden att prata mer med min kollega där då han hade fullt upp med att ta betalt och mitt ressällskap var inte alltför roat av serier men gudars vad skoj det hade varit att jämföra. Jag passade på att plocka upp en isländsk serie också där som tänkte recensera lite senare i veckan. Det var för övrigt den andra av två som jag noterade fanns där. Den som jag inte köpte var lite enklare humorstrippar av det lite grövre slaget. Stilfull gjort men i slutändan inget som intresserade mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar