Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

25 augusti 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Sen leverans gör en sen nyinkommet-lista. Känns skönt att vara tillbaka och göra den här listan igen. Semestern är slut och det är bara att borra ned nacken och köra ända in till jul.

En hel del intressant den här veckans sändning och vi börjar med en serie om vad som hände i New Orleans efter Katrina-katastrofen. Josh Neufeld beskriver i A.D. New Orleans After Deluge med otrolig återhållsamhet olika individers öden under och efter stormen. Tycker den verkar väldigt spännande och Staffar som läst den tyckte mycket bra om den.

Jag har hunnit läsa de två första böckerna i Vertigos nya satsning på kriminalhistorier. Filthy Rich är skriven av Brian Azzarello som gjort 100 Bullets och den uppmärksammade Joker HC. En hårdkokt historia om en idrottsman som inte nådde ända fram och som får ta jobb som han inte riktigt tycker om. Den stora boken är dock Ian Rankins Dark Entries som jag inte riktigt förstår varför den får plats i den här kategorien då den är en riktigt bra Hellblazer-historia utan några som helst element av deckare i sig. Rekommenderas varmt till Hellblazer-fans som föredrar de övernaturliga delarna framför sitta på puben-Constantine.

Top Shelf samlar de tre olika böckerna av Jeff Lemires Essex Country i en tjock volym. Små historier från norra USAs landsbygd. Lemire är en stjärna på uppgående med en reguljärt utkommande Vertigo-serie på ingående. De här historierna visar på hans styrka och känsla för miljöer på ett väldigt bra sätt.

the Big Kahn är ytterligare en bok av Neil Kleid där han utforskar sin religion. Jag har gillat de tidigare böckerna jag har läst av honom och ser fram emot att läsa den här också.

Slutligen så har femte delen i über-goth serien Wet Moon kommit in. Ni som har läst den vet vad som väntar och ni som inte tål gother skall hålla er borta. Vill ni däremot få en inblick i en udda subkultur är det här ett bra val.

Som vanligt finns allt i vår webbshop och på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar