Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

28 augusti 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Det här var en mangavecka. Många titlar och väldigt lite annat. Därför tar vi och börjar med ett svenskt album.Disneys Hall of Fame 26 är det nionde Don Rosa-albumet (vilket kan få en att tro att de borde ha döpt om den från början eller möjligtvis gjort två seperata serier. En av mina favorithistorier Beagle boys vs the Money Pit är med i det här albumet. Något som jag uppskattade att få läsa om när jag gick igenom vad som fanns i den.

Ooku är en av de mer prisbelönta mangaserierna på sistone där det inte minst vann ett Tezuka-award det här året. Mangan är en egen spinn på Edo-periodens Japan. Där män har dött ut och kvinnorna har den formella makten. Män är gigolos eller samurajer och (den kvinnliga) shogunen har ett eget harem med 3000 egna konkubiner. Dit kommer en vacker yngling som blir varse att allt är kanske inte som han tänkt sig. Skriven av Fumi Yoshinaga som är mest känd för BL-serier av olika slag och det finns inslag av det här också.

Junko Mizunu är en stor talang som är mer framgångsrik i väst än i öst. Mycket gulliga teckningar kombineras med väldigt vuxet innehåll. Intressant nog är hon en av de få mangaskapare som besökt Sverige. Om du vill ha manga som är mer åt Galago-hållet är Mizunu en av de mangaskapare som du skall ta en titt på. Little Fluffy Gigolo Pelu är för övrigt veckans coolaste titelnamn.

Två av mina favoritmangor kom in med sitt nya album. Gantz Bk 6 fortsätter med sin jakt på utomjordlingar och en av huvudpersonerna växer upp och skjuter inte bara monstret i småbitar han får även smaka på albumets nummer i det här numret, sicken symmetri. 20th Century Boys bok 4 fortsätter med sin långsamma uppbyggnad där fokus ligger på den av huvudpersonerna som är i Thailand. Vi får även mer barndomsåterblickar.

Slutligen har vi för snuskhumrarna fått in Best Erotic Comics 2009.

Allt finns inlagt i webbshoppen och hela listan finns på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar