Staffars Seriers Blog: Dagen då DC dog

09 september 2009

Dagen då DC dog

DC slutar med att vara DC Comics och blir nu DC Entertainment. Dessutom ersätter de en livstidare som Paul Levitz med en filmmänniska snarare än någon från bokvärlden. Det hela känns som en reaktion till Disneys köp av Marvel och något som inte på något sätt kommer att gynna serievärlden. Det är ytterst tydligt när de i press releasen nämner alla filmer de har på gång (inklusive ett par som jag tror är i "development hell") men inget om serier.

För oss seriehandlare är detta väldigt allvarligt. DC har alltid varit den trygga partner som lugnt och metodiskt jobbat sig vidare där Marvel snarare har varit ett hyperaktivt barn som fladdrat från sak till sak. De har dessutom alltid jobbat väldigt nära seriehandlarna med regelbundna möten där utvalda handlare har fått ge input och komma med förslag på att göra saker bättre. De dagarna är nog över nu. Avståndet mellan oss och de som fattar beslutet över oss ökar rejält och på något sätt skulle det inte förvåna mig om de licenserade ut DC till något annat förlag.

Vi kommer nog att se betydligt fler försök med "konceptserier" som redan från början är tänkt till att bli film. Kanske lite mer Hollywoodtyper som "slummar" i serier dvs tror att de inte behöver ta saker på så stort för det är "bara serier". Visst är det en hel del spekulation i det jag skriver ovan men jag har svårt att se att detta är bra för serier och jag undrar vad som kommer att hända med Vertigo och om de kommer att komma nåra nya försök á la Minx.

Det enda vi vet är som sagt att DC Comics finns inte längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar