Staffars Seriers Blog: Kodansha droppar Tokyopop

07 september 2009

Kodansha droppar Tokyopop

Hmm, blev något strul med det här inlägget som skulle ha lagts upp för en vecka sedan. Lägger upp det nu för att det är intressant att ha den kvar för egen del.
-------
Det är inte bara Disney och Marvel som det händer saker med. Tydligen har Kodansha droppat Tokyopop som utgivare. Det gör att många av Tokyopops bästsäljande titlar försvinner från dom och förklarar varför så många av dom har försvunnit ur lager. Du hittar en lista över titlar här.

Det är värt att notera att flera av de här titlarna redan har hittat nya hem. Del Rey tar och publicerar de sista delarna av Samurai Deeper Kyo och Dark Horse tar övar Clover och Chobits. Frågan är om någon av de här titlarna kommer att plockas upp av Kodanshas egna engelska utgivning som än så länge består av två titlar Akira och Ghost in the Shell. Enligt min mening (och snabba koll) på listan så ser jag inget lika ikoniskt på listan men skulle jag skriva en önskelista så får de hemskt gärna plocka upp: Beck, Blame, Dragon Head, Planetes.

1 kommentar:

  1. Men en del av det som lades på is av TP för ett tag sen tycks vara på gång igen, som t.ex. Suppli av min personliga favorit Mari Okazaki, så det är inte bara dåliga nyheter från Tokyopopparna nu för tiden.

    SvaraRadera