Staffars Seriers Blog: Godbitar från årets sista leverans

29 december 2009

Godbitar från årets sista leverans

Det är dags att säga adjö till årets leveranser då nästa förmodligen kommer först efter trettondagen (med previews för de av er som undrar). 

Det fantastiska serieåret 2009 avslutas med två fantastiska album som jag ser oerhört mycket fram att läsa.


Dels är det den mycket emotsedda Footnotes in Gaza av Joe Sacco. Den här gången gör han en djupdykning i en händelse 1956 som än i dag spelar en signifikant del i konflikten. Jag förväntar mig att Sacco som vanligt gjort ett mer än ett gediget  jobb med att få fram nyanserna i det aktuella skeendet.


Det andra albumet är en omnibus av Eddie Campbells Alec. Det här några av mina favoritserier från slutet av 80-talet och början på 90-talet när självbiografin i serier fortfarande var rätt ovanlig. Campbell hade dessutom den goda smaken att låta sina vänner stå i centrum snarare än han själv. Något som de allra flesta självbiografier mår rätt bra av (eller för att vara lite mer exakt lyfta blicken från naveln). Väldigt varmt rekommenderad till alla som vill läsa serier om vardagsliv och att ta en öl på puben.


En kall vinterdag som den är så ökar min lust att läsa Winterworld. Chuck Dixon är en väldigt habil författare som sällan är riktigt bra men samtidigt är han också väldigt sällan riktigt dålig. Det är förströelse för stunden om än action-betonad sådan.


Vi har fått in en komplett uppsättning av Burne Hogarths klassiska Tarzan-samlingar från NBM inklusive den första boken i hans svit signerad och numrerad.

Nu väntar vi in ett ännu bättre 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar