Staffars Seriers Blog: Frank Miller och Craig Thompson i Godbitar från den senaste leveransen

01 oktober 2011

Frank Miller och Craig Thompson i Godbitar från den senaste leveransen

Tung Bok
Det är en riktigt matig leverans som kom in den här veckan. Veckans höjdpunkt utnämner jag Habibi till. Det är  Blanketsskaparen Craig Thompsons nya bok som utspelar sig i mellanöstern. Jag har bara hunnit börjat läsa albumet men det känns som om det är något speciellt i den. Thompson är som vanligt oerhört duktig på att konstruera vackra bilder. Jag tror att han utvecklas en hel del sedan Blankets. Önskar jag kunde säga mer men jag har bara hunnit 20 sidor av en 670-sidor bok så det är en hel del att läsa.

Ny Frank Miller
På andra sidan spektret av mellanösterböcker finns Frank Millers Holy Terror. Det är detta som är den omtalade Batman vs Al-quaida serien som Miller har jobbat med under 10 års tid och som DC uppenbarligen tackade nej till. Serien är gjord i samma format som 300 men i svart-vitt. Jag skall vara ärlig och säga att med tanke på hur reaktionär jag upplevde Miller innan 11 september så undrar jag om han förmågan att hålla en acceptabel nivå på serien eller inte. Skall läsa lite i den vid tillfälle men det är inget jag kommer att kasta mig över.

Bra SF-serie
Desto roligare då att Finder Library Bk 2 har kommit in. Vi blev lite tagna på sängen av hur bra vi har sålt av Library 1. Något som inte borde ha förvånat oss då vi var enormt stora fan av serien när det begav sig. Tvåan är lika tjock som ettan så du får väldigt mycket kvalitetsläsning för pengarna. Känner du inte till serien så är det en SF-serie skriven och tecknad av Carla Speed McNeil och den är oerhört bra. Jag tycker även hon bygger sin värld på ett väldigt intressant sätt då hon fördjupar det som sker i bilderna med fotnötter som tillför flera nivåer till det som berättas.

Äntligen tillbaka
Det är med stor glädje som jag noterar att vi äntligen har fått in Sailor Moon igen. Denna klassiska mangaserie har varit ur tryck i nästan ett decenium och innan dess var den oerhört misshandlad av Tokyopop. Nu är det Kodansha själva som har översatt den och den ser oerhört mycket bättre ut än Tokyopops album någonsin gjorde. Dessutom förutsätter jag att översättningen är flera klasser bättre.

Äntligen på engelska
De har dessutom passat på och översatt Codename Sailor V för första gången. Jag minns när det begav sig då Sailor Moon var en av de hetaste titlarna på marknaden hur folk nästan skrek åt mig i upphetsning/irritation över att Tokyopop inte begav sig. Det var tider det.

Ja till Liv!
Dessutom har det kommit in väldigt många svenska album då det varit bokmässa, gudbevars. Den mest populära är nog Liv Strömquists Ja till Liv som är en ABC-bok med både gammalt och nytt material. Det är väl inget nytt under solen utan hon fortsätter i gamla fotspår.

Vacker bok
Andra delen av Valhall har kommit in också. Jag är oerhört glad över att ett svenskt förlag vågar göra sådana här prestigevolymer. De är oerhört vackra och påkostade böcker på en klassisk albumserie som verkligen förtjänar behandlingen.

Känns som om den här listan kan bli hur lång som helst då vi utöver dessa böcker även har fått in ett nytt album av Brian Wood och Ryan Kelly - New York Five, Ett nytt nummer av Love & Rockets New Stories och mycket mer. Så besök webbshoppens nyinkommet-listning och shoppa loss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar