Staffars Seriers Blog: Vi säljer lite seriehistoria på Tradera

20 september 2011

Vi säljer lite seriehistoria på Tradera

Tradera gav mersmak så vi fortsätter att lägga ut auktioner. Huvudnumret den här gången får nog sägas vara det andra numret av Teenage Mutant Ninja Turtles från 1984. Det är alltså innan det blivit det fenomen som skakade världen och föräldrars plånböcker. Det är nästan rörande att läsa läsarbreven och se Laird och Eastman tacka andra serietecknare (alla furry-titlar) som skickat dom serietidningar. Dessutom var det bara bra titlar vad jag kunde notera som Cutey Honey och Albedo.

Det är lite fascinerande att se hur Kevin Eastman och Peter laird utvecklades med sin förmögenhet. Både har på olika sätt ge tillbaka till serieindustrin. Eastman genom den ekonomiskt misslyckade satsningen på Tundra comics som var lite före sin tid genom att ge serieskapare möjlighet att göra vad de själva ville göra. Laird däremot satsade på Xeric Grant som hjälpte okända serietecknare att betala tryckkostnader nu när serieindustrin har förändrats så är Xeric Grant i processen av att göras om. Vi får se vad det blir i framtiden.

De verkar även ha levt två helt olika liv. Laird är betydligt mer privat och inte lika offentligt som Eastman som levt ett nördrockstjärneliv med fotomodellsfru och förköpandes av leksaker som en stor stridsvagn.

Serievärlden i alla fall väldigt mycket rikare tack vare deras framgång och deras vilja att dela med sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar