Staffars Seriers Blog: Tradera en första sammanfattning

12 september 2011

Tradera en första sammanfattning

Vi har lyckats sälja allt vi la ut på Tradera även om det tog ett par vändor innan de sista gick. Det har väl inte varit något som stuckit iväg alltför mycket men det faktum att vi lyckats omsätta tidningar till pengar är trevligt. Alla vägar små är viktiga i dessa tider.

Det enda smolket i bägaren är att företagssupporten på Tradera vägrar att svara på mail. 4 veckor nu sedan jag skickade iväg första frågan och inte ett pip till svar. Tur att de skickade ut ett reklammail där information jag sökte för första gången fanns tillgänglig. Dessutom en gratis annons, skall se vad vi skall lägga ut på den.  Funderar just nu på antingen en Guldbok eller ett Gaston-album. Vad är hett för tillfället?


Jag hoppas med att få upp en ny batch på tisdag. Då med lite bättre kamera och lite större variation i vad vi erbjuder. Ett par mangor, lite  tidnignar, några svenska album. Vi testar runt och se.

2 kommentarer:

 1. Lite tips baserade på mina egna erfarenheter från Tradera.
  - Se gärna till att auktionerna avslutas någon gång mellan 18-22 vardagar. Varför då? För att då har de flesta hunnit hem från jobb och skola och sitter vid eller i närheten av datorn. Det är ju mer vanligt än ovanligt numera att auktioner avslutas med "sniperbud" i sista sekunden.

  - När det kommer till serier så uppskattar i alla fall jag att det i auktionen nämns inte bara skick och dylikt utan också ungefär hur många sidor tidningen/boken har. Jag är visserligen lite av en serienovis. :P Men jag gillar att veta om det i alla fall.

  Såg att ni använt en mall på en del av auktionerna, jag vet inte om det bara var hos mig men jag kunde inte läsa hela auktionsbeskrivningen(använder google chrome).

  Skriv gärna i auktionsbeskrivningen lite om er butik, skulle inte förvåna mig om det är endel som bor inom avhämtningsavstånd som trots allt missat er.

  En sista bra grej kan ju att nämna i auktionsbeskrivningen eller i vinnarmailet att man kan lägga till er som "favoritsäljare" och om Tradera inte ändrat något så får man då uppdateringar om när ni lägger ut saker.

  Det var allt jag kommer på just nu. :)
  Lycka till! Ska hålla ögonen öppna!

  SvaraRadera
 2. Hej,

  tack jättesnälla för tipsen. Jag skall definitivt förbättra beskrivningarna. Funderade ett tag på antalet sidor men valde bort det i sista stund. För tidningar är det så där intressant tror jag. Speciellt som det är svårt att veta om en tidning har 20 eller 24 sidor. På album kommer jag defnitivt att lägga ut den uppgiften.

  Sitter och skriver annonserna under jobbtid och eftersom vi är i macmiljö så är vi tvingade till att använda deras webbformulär vilket gör det svårare att lägga ut på kvällstid. Önskar de kunde skynda på med att fixa en macversion av prolister så kunde jag köra upp en uppladdning när jag stänger butiken.

  Tipset om butiksbeskrivning och favoritsäljare känns klockrena. Det skall in direkt i beskrivningen.

  Återigen, tack, det hjälper väldigt mycket att få några handfasta saker att förbättra.

  SvaraRadera