Staffars Seriers Blog: Nyinkommet vecka 37 2011

14 september 2011

Nyinkommet vecka 37 2011

Efterlängtad Tomine-tidning
Det var en väldigt liten sändning den här veckan, men samtidigt innehöll den något jag har väntat på i flera år: Adrian Tomine har äntligen gjort ett nytt nummer av Optic Nerve!

Det känns oerhört kul att kunna sätta ut många ex av en serietidning på hyllorna igen. Det var länge sedan vi gjorde något sådant. Optic Nerve #12 sticker ut lite grann gentemot tidigare nummer då den dels innehåller ett formexperiment och dels har mer humor än hans tidiga serier. Visst det finns en melankolisk historia om en 20-någonting, men det är bara en del av serietidningen. Överhuvudtaget så påminns jag när jag läser det här numret varför jag älskar serietidningar. Inte bara att de ger utrymme för serieskaparen ha lite skoj (till skillnad från album som är sig själva nog) men de har brevsidor. Gud, vad jag saknar brevsidor nuförtiden. Jag har aldrig förstått varför de försvann, då de skapar en gemenskap som är svår att få annars. Visst finns dedikerade webbplatser o dyl, men det är för mycket ljud och för lite innehåll. Att serieskaparen dessutom valt ut dom gör de också lite extra speciellt. Så ta nu och hedra den tid som varit och köp Optic Nerve för serievärlden behöver serietidningar.

Superhjältar,
eller supergudar?
Två album från Warren Ellis på samma vecka? Supergod samlar miniserien från Avatar med samma namn. Mytologi som superhjältar är konceptet och det är oerhört kul att kunna konstatera att Avatar för en gångs skull (känns det som i alla fall) parat upp Ellis med någon som kan teckna. De har en tendens till att attrahera gore-fantaster som inte riktigt håller måttet.

"Ingen kommentar"
Det andra albumet är Astonishing X-Men Xenogenesis som var en separat miniserie sprungen ur en i sig separat X-Men serie. Det skall inte vara lätt att förstå. Det har i alla fall ett av de mest spekulativa omslag jag sett från Marvel på ett bra tag.Krysshjältar
Vill man ha lite mer traditionell X-Men så är Uncanny X-Men Breaking Point ett väldigt bra ställe att hoppa på. Kieron Gillen har gjort ett väldigt bra jobb med att hålla fanan högt när det gäller x-skrivandet så vill man bara ha ett X-Men albumet är det här ett bra köp.

80-talet går igen
Passar på att sluta med en ny mangaserie. Det har dykt upp lite skoj titlar de senaste veckorna vilket ger lite hopp om mangautgivningen som annars varit rätt befriad från överaskningar. Den här veckan kom Blood Blockade Battlefront Bk 1 av Trigun-skaparen ut. Titeln låter väldigt mycket som en manga från 80-talet och baserat på en snabb genombläddring så är det en hel del blodig action i den, vilket passar med 80-tals temat.

Allt finns som vanligt inlagt i shoppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar